Εκτός ελληνικών υδάτων το δουλεμπορικό που είχε εκπέμψει SOS

[UPD]Εκτός ελληνικού FIR (εκτός δηλαδή του χώρου που συμπίπτει με την ελληνική περιοχή ευθύνης για διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης) πλέει αυτή την ώρα, με δικά του μέσα, το εμπορικό πλοίο με την σημαία Μολδαβίας που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου το μεσημέρι, όταν βρισκόταν κοντά στο νησί Οθωνοί.

Τα τρία σκάφη του λιμενικού από την Κέρκυρα, καθώς και το ρυμουλκό που έσπευδαν στην περιοχή πήραν εντολή να επιστρέψουν.

Στην περιοχή πλέει, σύμφωνα με το ΑΠΕ,

και η φρεγάτα Ναβαρίνο, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του εμπορικού πλοίου.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών, το μεσημέρι, ανέφερε, ότι το πλοίο φαινόταν από το νησί, μάλιστα έκανε ελιγμούς και έπλεε νοτιοδυτικά, για να αποφεύγει τους ισχυρούς ανέμους των 8 μποφόρ.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ένα ακόμη πλοίο εξέπεμψε SOS δυτικά της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε αυτό επιβαίνουν περισσότερα από 700 άτομα, τα οποία είναι -όπως όλα δείχνουν- μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky M με σημαία Μολδαβίας, που πλέει 3 μίλια νοτιοδυτικά των Οθωνών.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο φορτηγό πλοίο επιβαίνουν και ένοπλοι.

Στο σημείο σπεύδουν η φρεγάτα «Ναβαρίνο», ένα ελικόπτερο Σικόρκσι S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα πλωτό του Λιμενικού.

Στο σημείο πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές.

Η πρώτη εικόνα, όπως αναφέρουν κύκλοι του Κέντρου Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας μιλώντας στο Capital.gr είναι ότι πρόκειται για πλοίο που μεταφέρει παράτυπους μετανάστες και εκφράζονται ανησυχίες ότι ο κίνδυνος μπορεί να είναι πολύ μεγάλος λόγω της κακής κατάστασης των πλοίων που χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς αυτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα