Σήμερα η ψήφιση του ν/σ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

09:24 8/3/2024 - Πηγή: BankWars

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρχηγών των κομμάτων ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου και τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Το βράδυ αναμένεται η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και των επίμαχων άρθρων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την οποία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ

– Προοδευτική Συμμαχία και ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, από τις 11 το πρωί έως και τις απογευματινές – βραδινές ώρες στο κέντρο της Αθήνας οργανώνονται παράλληλες συγκεντρώσεις με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και αναμένεται η συμμετοχή μεγάλου αριθμού ατόμων από σωματεία, εργατικά κέντρα, εκπαιδευτικούς, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους καθώς και από άλλους φορείς και συλλογικότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα με κατά περίπτωση εκτροπές και διακοπές της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόροι Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) έχει δημιουργηθεί ειδικό μπάνερ με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διαθέσιμο στο https://www.astynomia.gr/ektaktes-kykloforiakes-rythmiseis/sygkentroseis-kinitopoiiseis/).

Keywords
Τυχαία Θέματα