Σκληρή απάντηση Μπουλούτα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου

Με δήλωσή του ο Ευθ .Μπουλούτας, απαντά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου που του εππεβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ ως εξής:

“Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για την επιβολή στο πρόσωπό μου διοικητικού προστίμου €100,000 για μια δήθεν δήλωση σε έναν δημοσιογράφο, η οποία αναπαράχθηκε με 2 μήνες καθυστέρηση σε ένα μόνο, περιορισμένης κυκλοφορίας περιοδικό, και διαστρεβλώθηκε

από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως προς το νοηματικό της περιεχόμενο είναι λανθασμένη, παράνομη, δυσφημιστική και καταχρηστική. Την απόφαση αυτή σκοπεύω να προσβάλω με όλα τα έννομα μέσα επιφυλασσόμενος κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.

Είναι ακόμη προφανές ότι και αυτή η πράξη ενός οργάνου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα κριθεί ως προς την καλοπιστία, τη σκοπιμότητά και τη νομιμότητα της, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διαιτησίας”.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Popular Bank Ευθύμιο Μπουλούτα, για παραπλανητικές δηλώσεις του όσον αφορά την κατάσταση ρευστότητας της τράπεζας.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απεφάνθη ότι ο κ. Μπουλούτας έχει παραβεί το άρθρο 11(2)(β) του ν. 116(Ι)/2005, αφού στις 28.09.2011 προέβη στην ακόλουθη παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη Marfin Popular Bank: «O Όμιλος είναι υγιής, έχει ρευστότητα και αυτήν τη στιγμή δεν χρειάζεται κεφάλαια, άρα οποιαδήποτε αναφορά πάνω σε θέματα αυξήσεων κεφαλαίων δεν υφίσταται …».

Σύμφωνα με στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Marfin Popular Bank δεν είχε την προβλεπόμενη από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ρευστότητα και επιπλέον, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετώπιζε, λάμβανε από τις 27.09.2011 ρευστότητα μέσω του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance -ELA-) από την Κεντρική Τράπεζα, η οποία αποτελεί την τελευταία πηγή χρηματοδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα