ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Τραυματίας αστυνομικός από σκάγια!

Aνεξέλεγκτη είναι για μια ακόμα φορά η κατάσταση στις Σκουριές Χαλκιδικής, με την αστυνομία να αναφέρει ότι «άγνωστα άτομα προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για τη λήψη μέτρων τάξης. Τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί εκ των οποίων ο ένας από σκάγια ενώ προσήχθησαν 3 άτομα από την περιοχή Σκουριών Χαλκιδικής».

Τα νέα επεισόδια ξέσπασαν όταν περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις προσαγωγές τριών γυναικών νωρίτερα από τη χρήση χημικών τα οποία ρίχνονταν

σε ευθεία βολή. Κατήγγειλαν, μάλιστα, τους άνδρες των ΜΑΤ για χρήση πλαστικών σφαιρών.

Η Αστυνομία αρνείται ότι χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες και εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία προσήγαγε τέσσερις διαδηλωτές.

Ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου δήλωσε ότι η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Στα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά και μία διαδηλώτρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα