ΣΟΪΜΠΛΕ: Ικανοποίηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής “τύπου Κύπρου”

12:18 5/4/2013 - Πηγή: BankWars

Την ικανοποίησή του για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων καταθετών σε υπεράκτιους λογαριασμούς εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς αυτό θα συμβάλλει στην αποδόμηση του προβληματικού μοντέλου που υιοθετήθηκε στην Κύπρο, όπως είπε.

«Χαίρομαι για αυτή την έκθεση, η οποία θα εντείνει τις πιέσεις», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στην παγκόσμια έρευνα

που διεξήγαγε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων ( ICIJ) για πρόσωπα και κινήσεις υπεράκτιων εταιρειών.

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε, επίσης, «τρομακτικά επίπονο» εγχείρημα τη συνεργασία όλων των κρατών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. «Είναι εύκολο να διατυπώνονται απαιτήσεις, αλλά είναι τρομακτικά επίπονη η εφαρμογή τους σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk.

«Βλέπετε πόσο δύσκολο είναι, ακόμη και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε προσθέτοντας ότι μόνο η συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων χωρών μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχή αποτελέσματα.

Ακόμη και αν η Γερμανία αποφάσιζε να τηρήσει αυστηρότερη στάση με τους φοροφυγάδες, «δεν μπορούμε να εντοπίσουμε αυτά τα αδικήματα παρά μόνο εάν λάβουμε ενημέρωση… εξαρτόμαστε από τη συνεργασία των άλλων, κυρίως των τραπεζών», εξήγησε ο κ. Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα