Στα φθηνά ανώνυμα γενόσημα επιμένει η τρόικα – Περικοπές 950 εκατ. Ευρώ στην Υγεία

Η Τρόικα επιμένει στο θέμα των φαρμάκων να αναγράφεται μόνο η δραστική ουσία στην συνταγή του γιατρού, ενώ η ελληνική πλευρά προτείνει να υπάρχει και πρόταση εμπορικής ονομασίας, την οποία να έχει ο ασθενής και ο φαρμακοποιός την ευχέρεια να ακολουθήσει ή να απορρίψει. Το θέμα αυτό, πέρα από τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει στο επίπεδο της παρεχόμενης «ποιότητας υγείας» για τον ασθενή, έχει και τεράστιο ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία και τον φαρμακευτικό κλάδο ο οποίος απασχολεί περί τους 20.000 εργαζομένους.

Λίστα

με περικοπές 950 εκατ. ευρώ στην Υγεία παρουσίασαν στην τρόικα ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σαλμάς. Η συνάντηση κράτησε 3 ώρες και αποφασίστηκε:

1.       Διπλασιασμός της συμμετοχής, από 15% σε 30% των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, στις ιδιωτικές κλινικές και τα θεραπευτήρια.

2.       Η έκδοση νέου δελτίου φαρμάκων (εξοικονόμηση 300 εκατ.ευρώ).

3.       Ο  διπλασιασμός της εισφοράς υγείας των ασφαλισμένων του ΟΓΑ από τα 12 ευρώ στα 24 ευρώ το μήνα.

σχετικά άρθραΔημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της ΣκωτίαςΙταλία: Αντισυνταγματικές οι περικοπές μισθώνΣτο νοσοκομείο ο υπουργός ΔικαιοσύνηςΣε δύο Αμερικανούς το Νόμπελ Οικονομίας 2012ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕΕ&ΕΒΕΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ: Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΕΤΥΧΕ, Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΑκαρπη η συνάντηση βενζινοπωλών-υπουργού ΟικονομικώνΗ διεύρυνση συμφωνιών οδηγεί υψηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχέςΣτάση αναμονής στο Χ.Α., σταθεροποιητικά ο Γενικός ΔείκτηςΤο ξένο πρακτορείο ειδήσεων και το φάντασμα της χρεοκοπημένης ΕφημερίδαςΠοιοι είναι οι άξονες της ενοποίησης Εθνικής – Eurobank
Keywords
Τυχαία Θέματα