Στάζει …μέλι για τον Α. Τσίπρα ο Economist – “Πάει για 33% στις εκλογές”

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το περιοδικό Economist, φιλοδοξεί να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία της ελληνικής Βουλής. Ωστόσο, ο ρεαλιστικός στόχος είναι η εξασφάλιση του 33% των ψήφων και η ταυτόχρονη είσοδος στη Βουλή τουλάχιστον πέντε πολιτικών κομμάτων.

Με τίτλο «Syriza prepares for

early election», το βρετανικό περιοδικό αναλύει την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία στοχεύει αποκλειστικά στην κατάρρευση της κυβέρνησης και στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, εντούτοις αυτό δεν σημαίνει πως θα κερδίσει σίγουρα τις εκλογές. Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας ολοένα και περισσότερο συμπεριφέρεται ως ο εν αναμονή πρωθυπουργός» αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο Economist. Η τακτική του κόμματος είναι να διατηρεί ικανοποιημένες τις αριστερές συνιστώσες, κρατώντας παράλληλα, «ανοιχτούς» τους δίαυλους επικοινωνίας με πιθανές συμμαχικές δυνάμεις. Η επιτυχία της διπλής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγεί ο Economist, οφείλεται εν πολλοίς στο προσωπικό χάρισμα του Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα