Στέλιος Κούλογλου: Δεν θα κλείσει η αξιολόγηση – Ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει την κυβέρνηση

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «η αξιολόγηση δεν θα κλείσει, γιατί δεν θέλουν να την κλείσουν, θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση».

Ειδικά για τον Σόιμπλε είπε πως πιστεύει ότι θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση, δεδομένου και του ρόλου του Πόντιου Πιλάτου που παίζει η Μέρκελ, προκειμένου

να κερδίσει τις εκλογές.

«Με την Ελλάδα ο Σόιμπλε έχει μια διπλή εμμονή: Αφενός θέλει να υποφέρει, γιατί πιστεύει ότι αν υποφέρεις, στο τέλος γίνεσαι πιο δυνατός και αφετέρου του δίνει τη δυνατότητα να ξαναβάλει το θέμα του Grexit και της αναδιαμόρφωσης της ευρωζώνης σε ένα πιο κλειστό σύστημα πλουσίων χωρών του βορρά, με χώρες πρώτης και δεύτερης διαλογής».

Επίσης έχουμε μια αλλαγή συσχετισμών στο ΔΝΤ, σύμφωνα με τον κ.Κούλογλου.

“Αφ’ ενός περιμένουν την ανάληψη της ηγεσίας από τον Τραμπ κι αφ΄ ετέρου και το κυριότερο, έχουμε αποδυνάμωση της Λαγκάρντ με την καταδίκη της, σε όφελος του Τόμσεν, ο οποίος είναι αναμεμειγμένος στο ελληνικό πρόγραμμα προσωπικά και είναι πιο σκληρός. Η Λαγκάρντ ως πολιτικός μπορεί να καταλάβει και την πολιτική αναγκαιότητα να κλείσει η αξιολόγηση, ο Τόμσεν είναι πιο τεχνοκράτης και θέλει να αποδείξει ότι είχε δίκιο, ότι φταίνε οι Έλληνες και ότι το πρόγραμμα δεν είναι λάθος όπως του καταλογίζουν. Ο Τόμσεν είναι ένα από τα μοιραία πρόσωπα της ελληνικής τραγωδίας και η αποδυνάμωση της Λαγκάρντ τον ευνοεί”.

Στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, ο κ.Κούλογλου βλέπει φίλους στην Κομισιόν, στην ΕΚΤ και προπάντων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να προσθέσει πάντως, ότι «αν η Γερμανία δεν θέλει, στην Ευρώπη δεν λαμβάνεται καμία απόφαση».

Σ’ αυτό το δυσμενές περιβάλλον, θεωρεί ότι το μεγάλο μας χαρτί είναι η επίλυση του Κυπριακού, η οποία θα εκτόνωνε τις σχέσεις με την Τουρκία και θα επηρέαζε θετικά το Βερολίνο, ακόμη και στα οικονομικά μας θέματα.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι θα πρέπει να αποφασιστεί με όρους συμφιλίωσης του κυπριακού λαού και αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα