Στην Εισαγγελία Πειραιά ο 18χρονος που κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού με φωτοβολίδα

Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκε ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να απολογηθεί. Εναντίον του συλληφθέντος, ο οποίος φέρεται ότι ομολόγησε την πράξη του, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος κατηγορείται

για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Όλες οι κατηγορίες είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για άλλα άτομα που φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση του αιματηρού τραυματισμού του αστυνομικού, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Στην αρχική κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο 18χρονος φέρεται ότι υποστηρίξει πως τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς, προκειμένου, όταν βγουν από το γήπεδο να επιτεθούν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα