Η Γερμανία στηρίζει τον Σαμαρά – Στην Αθήνα ο Σόιμπλε – Στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός

Την έμπρακτη στήριξή της στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προσφέρει η Γερμανία, υπό τον φόβο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα. Μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία της Καγκελαρίου Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε θα επισκεφτεί την Αθήνα,

ενώ ο Α. Σαμαράς θα μεταβεί στο Βερολίνο στις 3 Ιουλίου, όπου θα έχει συνάντηση με την Άγκελα Μερκελ.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ.Στουρνάρα είχε σήμερα ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε στην οποία επισήμανε πως η Ελλάδα είναι σε “καλό δρόμο προς την επιτυχία” και διαβεβαίωσε τον Έλληνα ομόλογό του ότι «η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την χώρα», ενώ επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε σχολίασε ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν «μακρύ και απότομο δρόμο μεταρρυθμίσεων», προσθέτοντας ωστόσο ότι οι πρώτες ελληνικές οικονομικές επιτυχίες γίνονται ορατές.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν ως «ύψιστης προτεραιότητας» το ζήτημα της ανεργίας στην Ελλάδα, ενώ συμφώνησαν και στη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας η οποία θα προσφέρει στήριξη σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ, στο Βερολίνο θα βρίσκεται στις 3 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει σε Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο την εξειδίκευση των πολιτικών για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στο πλαίσιο αυτό θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ και άλλους ηγέτες.

Διαβάστε επίσης:

Α. ΜΕΡΚΕΛ: Τηλεφωνική παρέμβαση σε Σαμαρά, θορυβημένη για τα περί πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα