Στον αέρα το 50% του “Καραϊσκάκη” που κατέχει ο Λαυρεντιάδης – Το είχε αγοράσει με 25 εκατ. από τον Σ.Κόκαλη

Σε δικαστική διελκυστίνδα αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα το μοναδικό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα γήπεδο ποδοσφαίρου που συνδυάζει και εμπορικές χρήσεις, αυτό του Ολυμπιακού στον Πειραιά.

Η ανακρίτρια Ι. Χατζάκη, αποφάσισε και διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση του 50% του σταδίου Καραϊσκάκη, το οποίο ήταν στην ιδιοκτησία των επιχειρηματιών Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

και Αντώνη Ρογκόπουλου.

Ουσιαστικά επικύρωσε με αυτόν τον τρόπο την αίτηση του εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση να κατασχεθεί το μισό γήπεδο Καραϊσκάκη, προκειμένου να διασφαλιστούν μέρος των περιουσιακών στοιχείων των μετόχων της Proton Bank.

Η κατάσχεση ήταν αναμενόμενη, λόγω του ύψους της υπεξαίρεσης κατά 790.000.000 εκ. ευρώ, όπως καταγράφεται στο κατηγορητήριο του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, αλλά και του βουλεύματος, το οποίο προκάλεσε η αίτηση Δραγάτση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαυρεντιάδης αγόρασε από τον Σωκράτη Κόκκαλη το 50% του γηπέδου έναντι 25 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2009. Τότε μάλιστα είχε ειπωθεί ότι ήθελε να αγοράσει και το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας, ωστόσο, εμφανίστηκε ο Ευ. Μαρινάκης που αγόρασε τον Ολυμπιακό.

Μέχρι την κατάσχεση του 50% των μετοχών του γηπέδου, ο κ. Λαυρεντιάδης εισέπραττε κάθε μήνα ενοίκια και έσοδα από τη λειτουργία του. Τον τελευταίο καιρό υπήρχαν φήμες ότι ο Ευ. Μαρινάκης διαπραγματεύεται την αγορά από τον κ. Λαυρεντιάδη του ποσοστού που κατέχει στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Μια συμφωνία που φυσικά τώρα βρίσκεται στον αέρα.

ΠΗΓΗ: RE+D Magazine

Keywords
Τυχαία Θέματα