Στον Πειραιά η Αγία Ζώνη από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, 5 με 13 Νοεμβρίου

Το θεομητορικό κειμήλιο της Αγίας Ζώνης, το οποίο φυλάσσεται από αιώνων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, θα εξέλθει από το Άγιον Όρος και θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερά Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στην πύλη Ε9 στην προβλήτα έναντι Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος· στις 11:00 π.μ. θα γίνει η επίσημη υποδοχή

της από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Την Αγία Ζώνη θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων.

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου θα παραμένει ανοικτός επί 24ώρου βάσεως προκειμένου οι πιστοί να μπορέσουν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.

Εκεί όταν θα πάτε να προσκυνήσετε θα πείτε σε κάποιο από του πατέρες της Μονής Βατοπαιδίου, να σας σταυρώσει με την Αγία Ζώνη.

Καθημεριά θα τελούνται

Όρθρος – Θεία Λειτουργία 7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.Ιερά Παράκληση 12:00 μ.μ.Εσπερινός 5:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ.Αγρυπνία 9:00 μ.μ. – 12:30 μ.μ.

Η υποδοχή της Αγίας Ζώνης καθώς και Ιερές Ακολουθίες που θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό ενώπιον της του Θεομητορικού σεβάσματος θα μεταδοθούν ζωντανά από την ψηφιακή τηλεόραση της PemptousiaTV.

Αποτελεί μεγάλη ευλογία το γεγονός της ελεύσεως του Θεομητορικού σεβάσματος στην πόλη του Πειραιώς, καθώς είναι η πρώτη έξοδος της Αγίας Ζώνης από το Άγιον Όρος μετά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. H τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στην Αττική γη ήταν προ πενταετίας, το 2017, στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Μπορείτε να ακούσετε τα όσα ανέφερε σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής μας Γέροντας Εφραίμ  για την επερχόμενη έλευση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Πειραιά πατώντας στον σύνδεσμο εδώ: https://www.orthodoxianewsagency.gr/agioreitika/o-gerontas-efraim-milaei-gia-tin-eleysi-tis-agias-zonis-ston-peiraia

Η αφίσα για την έλευση της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας στον Πειραιά

Keywords
Τυχαία Θέματα