Στ.Θεοδωράκης: Αλέξη, απολογείσαι στο λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1 ο Σταύρος Θεοδωράκης – ΠΟΤΑΜΙ δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ισχυρός πολιτικός και δεν πρέπει να διστάσει να κλείσει συμφωνία με τους ευρωπαίους. ‘Έχει να απολογηθεί μόνο απέναντι στο λαό που τον στηρίζει και όχι απέναντι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.Επισημάνσεις από τη συνέντευξη:

- Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε έντιμο συμβιβασμό. Έχουμε ανάγκη τα λεφτά,
τα 7,2 δισ.

-Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο το πως θα βαφτιστεί το νέο πρόγραμμα. Αυτό ενδιαφέρει μόνο τους κομματικούς στρατούς. Ευχαριστιόμαστε από τα ταξίδια στην Ευρώπη, αλλά η ζωή μας δεν θα αλλάξει έτσι. Ρήξη με την Ευρώπη δεν θέλουμε.

-ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ 39.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

-ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 4% ΣΤΟ 1,5%. Έτσι θα περισσέψουν χρήματα για επενδύσεις και ανάπτυξη.

-ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ Η ΑΡΙΣΤΕΙΑ; Πρέπει να δημιουργήσουμε πρότυπα σχολεία σε 50 υποβαθμισμένες περιοχές.-Στο θέμα της ανεργίας, θέλουμε δουλειές, όχι επιδοτούμενα προγράμματα στους δήμους. Η Αριστερά θα κριθεί από το αν μειώσει την ανεργία. Θέλουμε την επένδυση των Κινέζων, θέλουμε την επένδυση στα αεροδρόμια…

Λαθρεμπόριο δεν υπάρχει μόνο σε πετρέλαιο και τσιγάρα. Υπάρχει και στο υγραέριο.

Τα συσσίτια είναι απαραίτητα, να τα ενισχύσουμε. Η λύση όμως είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τις οικογένειες, κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν σε αυτό.

Να βρούμε νέους Έλληνες διακεκριμένους στο εξωτερικό, εκτός πολιτικού συστήματος, να υποδείξουμε για την θέση του Προέδρου Δημοκρατίας. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ.
Keywords
Τυχαία Θέματα