Συμφωνία Ελλάδας – Τρόικας βλέπουν Ρεν και Μοσκοβισί – Τμηματικά η δόση

18:33 7/7/2013 - Πηγή: BankWars

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα πως είναι “πεπεισμένος” για το γεγονός ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα φθάσουν σε “μια κοινή αντίληψη με την Ελλάδα” για τη χρηματοδότηση μιας νέας δόσης δανείων ύψους 8,1 δισεκ. ευρώ.

«Οι διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία», δηλώνει στο Reuters ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών

Υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν. Ο Ρεν επανέλαβε ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση του δανείου τμηματικά.
«Η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο. Η μπάλα βρίσκεται στην ελληνική πλευρά και εξαρτάται από το αν η Ελλάδα είναι ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει δεσμευθεί», είπε χαρακτηριστικά.

ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

Υπέρ της ανάδειξης ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, ο οποίος θαπροεδρεύει του Eurogroup και θα είναι επίσης επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ τάχθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η ευρωζώνη πρέπει να είναι πολύ πιο ορατή, να μην βλέπουμε 17 υπουργούς που συνεδριάζουν νύχτα», εξήγησε ο Μοσκοβισί, μιλώντας στο πλαίσιο συνεδρίου στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Υπενθυμίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανανεωθεί το 2014, μετά τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε πως η ΕΕ πρέπει να «επωφεληθεί» από τις ημερομηνίες αυτές για να πραγματοποιήσει αυτή τη μεταρρύθμιση στη διακυβέρνησή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα