ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Συμφωνία «στο παρά ένα» με την τρόικα επιτυγχάνεται για τους πλειστηριασμούς.

Η τρόικα δέχεται να παραμείνει εν ισχύ ο «νόμος Κατσέλη», να υπάρξει μια ενδιάμεση περίοδος ενός έτους για την προστασία της πρώτης κατοικίας (και όχι για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας) αξίας μέχρι 180.000 ευρώ και να ισχύσει από την 1/1/2015 ο εξωδικαστικός συμβιβασμός κατά το «ιρλανδικό μοντέλο».

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για το 4ο σημείο, το οποίο, πάντως, είναι και το δυσκολότερο.

Συγκεκριμένα, πρέπει να καθοριστούν τα κριτήρια (περιουσιακά, εισοδηματικά, κ.λπ.), βάσει των οποίων θα προστατεύεται η α΄ κατοικία. Με την τρόικα να ζητεί πολύ αυστηρά κριτήρια και την κυβέρνηση να εμμένει ότι στο καθεστώς προστασίας πρέπει να ενταχθεί μεγαλύτερος αριθμός δανειοληπτών.

Για την τύχη των ΕΑΣ οι αποφάσεις θα ληφθούν επίσης πριν την Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδος, ώστε να προλάβει το euro working group να εγκρίνει την εκταμίευση για την δόση του 1 δισ. ευρώ πριν αλλάξει η χρονιά. Η λύση θα περιλαμβάνει συνέχιση της λειτουργίας των ΕΑΣ με λιγότερο προσωπικό, χωρίς ίσως όμως τη δυνατότητα εκτέλεσης παραγγελιών από το εξωτερικό.

Οι υπουργοί Στουρνάρας, Χατζηδάκης και Βρούτσης θα έχουν συναντήσεις μέσα στο σαββατοκύριακο με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Στόχος του υπουργού Οικονομικών είναι, πριν φύγει για Βρυξέλλες για συμβούλιο συμβούλιο Γιούρογκρουπ να έχει μαζί στις αποσκευές του και τη συμφωνία της Τρόικα.

Original article: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα