Συνάντηση πολιτικών αρχηγών: Τα τελευταία σενάρια που δεν πάνε σε εκλογές

(upd)Στην κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη να αναζητούν τη χρυσή τομή, προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, σενάριο το οποίο απεύχονται οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι.

Τελευταία ενημέρωση: 21:οο

Τα επικρατέστερα σενάρια, σύμφωνα με τις

τελευταίες πληροφορίες είναι τα εξής:

-Πρόταση Σαμαρά για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με μεταβατικό σχήμα, διακομματική επιτροπή και διορισμό αρμοδίου υφυπουργού – Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας

- Πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου για το που θα βρεθούν οι 2000 απολύσεις, προκειμένου να μην κλείσει η ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις για την απομάκρυνση των 2000 δημοσίων υπαλλήλων που ζητά η τρόικα.

- Ενδεχομένως κι απόψε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας ενδέχεται να εκδώσει απόψε την προσωρινή διαταγή σχετικά με το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η ακρόαση στο ΣτΕ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 5 περίπου το απόγευμα και η απόφαση δεν αποκλείεται να δώσει αφορμή για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου.

- Ο πρωθυπουργός θα παίξει το χαρτί της πολιτικής σταθερότητας, επιχειρώντας να πείσει τους κυβερνητικούς εταίρους ότι η χώρα δεν πρέπει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Ενδεικτικές είναι οι πιέσεις από Γερμανία και Ευρωπαϊκή Ένωση το τελευταίο 24ωρο.

- Κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη και να σύρει τη χώρα σε εκλογές, παρά τις «κορώνες» των τριών πολιτικών αρχηγών και των ρηγμάτων που έχουν προκληθεί στην κυβέρνηση

- Τελευταίο σενάριο και μάλλον με τις λιγότερες πιθανότητες, είναι οι κυβερνητικοί εταίροι να μην καταλήξουν τελικά σε συμφωνία με φόντο την ανυποχώρητη στάση, κυρίως του Φώτη Κουβέλη αλλά και του Αντώνη Σαμαρά και να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, μόλις ένα χρόνο μετά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, τον Ιούνιο του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα