Συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ σήμερα στο Βερολίνο – “Σκοτσέζικο ντουζ” οι δηλώσεις για την Ελλάδα

09:24 3/7/2013 - Πηγή: BankWars

O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται σήμερα στο Βερολίνο όπου θα πάρει μέρος σε εκδήλωση της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και στο περιθώριο θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ και με τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φ. Ολάντ.

Στο μεταξύ, την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το διαπραγματευτικό θρίλερ ανάμεσα στην τρόικα

και την ελληνική κυβέρνηση, η κα Μέρκελ έδωσε “ψήφο εμπιστοσύνης” στη κυβέρνηση Σαμαρά δηλώνοντας σε πρόσφατη συνένετυξή της: «Η Ελλάδα έχει προχωρήσει, χάρη στην κυβέρνηση Σαμαρά, που προσανατολίζεται πολύ προς τις μεταρρυθμίσεις».

Χθες όμως, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ έκανε μια εντελώς διαφορετική παρέμβαση, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να μην λάβει στο σύνολό της τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, αλλά τμηματικά.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Το ελληνικό χρέος παραμένει βιώσιμο», τόνισε η Καγκελάριος, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τη συζήτηση γύρω από νέο «κούρεμα» το 2014, κι αφού θα έχουν διεξαχθεί οι γερμανικές εκλογές.

Αύριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επικεφαλής της Τρόικας σε μία προσπάθεια να τους πείσει να κλείσουν οι εκκρεμότητες ώστε να εκταμιευτεί απρόσκοπτα η επόμενη δόση του δανείου, κάτι που θα αποφασιστεί στο Eurogroup της Δευτέρας.

ΑΣΜΟΥΣΕΝ: Υπάρχει πρόοδος αλλά η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα για να διασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα από την επιθεώρηση της τρόικας, δήλωσε στην Die Welt το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Joerg Asmussen.

«Παρά την πρόοδο, υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στην επιθεώρηση», δήλωσε ακόμη ο κ. Asmussen και πρόσθεσε πως οι συζητήσεις περί νέας απομείωσης του χρέους δεν βοηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα