Συνεχίζει να κινείται πτωτικά το πετρέλαιο – Σε χαμηλό διμήνου το αμερικανικό αργό

Το πετρέλαιο επέκτεινε το τριήμερο σερί απωλειών εν μέσω ενδείξεων για αύξηση της τροφοδοσίας της αγοράς και καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τους κινδύνους που εγκυμονεί ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Το West Texas Intermediate διαμορφώθηκε κάτω από τα 81 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, μετά από μια ασταθή συνεδρίαση που είδε τις τιμές να κυμαίνονται σε ένα εύρος 3

δολαρίων. Οι ξένοι υπήκοοι θα μπορούν να αποχωρήσουν από τη Γάζα, κάτι που αποτελεί την πρώτη τέτοια εξέλιξη από τότε που το Ισραήλ άρχισε την χερσαία εισβολή του. Η ανακοίνωση βοήθησε να εκμηδενιστεί το ασφάλιστρο κινδύνου του πολέμου.

Θεμελιωδώς και το αργό κινείται πτωτικά, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στον μεγαλύτερο κόμβο αποθήκευσης της χώρας στο Cushing της Οκλαχόμα. Το prompt spread του WTI μειώθηκε σε μόλις 33 σεντς, ένα σημάδι ότι οι έμποροι ανησυχούν λιγότερο για την άμεση διαθεσιμότητα βαρελιών. Ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς πέρασε επίσης κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, ένα πτωτικό τεχνικό σημάδι που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες πωλήσεις.

Εν τω μεταξύ, οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να εισέρχονται σταδιακά στη Λωρίδα της Γάζας, με τον στρατό να αναφέρει τις πρώτες απώλειες από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης. Το Ιράν ανανέωσε την έκκληση για εμπάργκο πετρελαίου στο Ισραήλ από τις μουσουλμανικές χώρες. Σε ορισμένους ξένους και Παλαιστίνιους επετράπη η έξοδος από τη Γάζα για πρώτη φορά από την Τετάρτη που το Ισραήλ άρχισε την χερσαία εισβολή του.

Μακριά από τον πόλεμο, τα στοιχεία για την παγκόσμια ζήτηση παρέμειναν μεικτά. Η κατανάλωση στις ΗΠΑ έφτασε τον Αύγουστο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών. Αλλά η μεταποίηση στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, υποχώρησε ξανά τον περασμένο μήνα, ενώ η BP Plc δήλωσε ότι οι παγκόσμιες αγορές βενζίνης και ντίζελ είναι υπερπλήρεις.

Οι τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης είναι πολύ υψηλές με το WTI Δεκεμβρίου να υποχωρεί κατά 58 σεντς για να διαμορφωθεί στα 80,44 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και το Brent Ιανουαρίου σημειώνει πτώση 39 σεντς για να διαμορφωθεί στα 84,63 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Αναζητήσεις
synechizei-na-kineitai-ptotika-to-petrelaio--se-chamilo-diminou-to-amerikaniko-argo.htm
Τυχαία Θέματα