ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρηση ίσως και μέσα στην ημέρα της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς φαίνεται ότι έχει φτάσει η ώρα της αποχώρησης για την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, που έχει ξεκαθαρίσει ότι η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι βιώσιμη και καθιστά αδύνατη τη συμβίωση.

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να συγκαλέσει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος,

στις 4 το απόγευμα σήμερα Πέμπτη, με θέμα μάλιστα τη «συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου», ερμηνεύθηκε ως ένα είδος τελεσίγραφου προς την πλευρά των «6+6», καθώς δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες που δήλωσε: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι το πολιτικό κέντρο, το οποίο θέλει να συγκροτήσει ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ο «πρωινός καφές», που είχε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή μία ομάδα στελεχών απ’ όλες τις τάσεις, η οποία χάραζε την πολιτική τακτική του κόμματος.

Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί, η ομάδα των «6+6» θα αποχωρήσει σήμερα πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ).

Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από καμία επίσημη πηγή, ωστόσο εκτιμάται ότι η αποχώρηση θα γίνει με τη δημοσιοποίηση κειμένου -όπως έκανε και η «Ομπρέλα»- μέσω του οποίου θα εξηγήσουν τους λόγους που οδηγήθηκαν στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, με επόμενο βήμα τη συγκρότηση ΚΟ, με επικεφαλής -όπως λένε πληροφορίες- τον Αλέξη Χαρίτση.

Από τους 11 που είχαν υπογράψει το κείμενο κατά της ηγεσίας στην Κεντρική Επιτροπή, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας είναι «οχτώ»: Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, ο Νίκος Μπίστης και η Δανάη Κολτσίδα.

Την επιτάχυνση των εσωκομματικών εξελίξεων ενίσχυσε η αποχώρηση ενός σημαντικού αριθμού μελών του Τομέα Δικαιωμάτων καθώς και η πλειοψηφία της γραμματείας του. Μεταξύ των αποχωρούντων ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου.

Την έξοδο επέλεξαν 21 στελέχη του κόμματος στον Πειραιά, όπως επίσης και 11 μέλη του κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Τζανακόπουλος, αδελφός του πρώην υπουργού και βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Στο κοινό κείμενό τους τα στελέχη που αποχώρησαν αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «Η τάση του νέου προέδρου να μιλάει “αδιαμεσολάβητα” με την γλώττα και να προτρέχει της διανοίας, βαθαίνει το χάσμα και μας αποξενώνει περισσότερο. Δεν αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια για να επαναφέρουμε την Ελλάδα των νοικοκυραίων, όπου ούτε η Αριστερά ούτε η διαφορετικότητα έχουν θέση».

Keywords
Αναζητήσεις
syriza-apochorisi-isos-kai-mesa-stin-imera-tis-omadas-tis-efis-achtsioglou.htm
Τυχαία Θέματα