ΣΥΡΙΖΑ: “Η κυβέρνηση υποδέχεται την τρόικα με κατεβασμένα χέρια”

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι για μια ακόμη φορά «υποδέχεται την τρόικα με κατεβασμένα τα χέρια, ανήμπορη να διεκδικήσει την οποιαδήποτε διαφοροποίηση από το μνημονιακό σχέδιο της περικοπής μισθών και συντάξεων, των απολύσεων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των ιδιωτικοποιήσεων».Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, κλείνουν τα μάτια μπροστά στην κατάρρευση της οικονομίας, την πρωτοφανή ανεργία, τα χιλιάδες λουκέτα, τους
συμπολίτες μας που ασφυκτιούν από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, μοναδική πυξίδα της κυβέρνησης είναι τα συμφέροντα των δανειστών και δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά για να τα ικανοποιήσει. Τόσο τα δημοσιεύματα σχετικά με τις παλαιότερες συζητήσεις για “κούρεμα” στις καταθέσεις και στην Ελλάδα, όσο και η ίδια η απόφαση για το κυπριακό “κούρεμα”, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, καθιστά σαφές ότι τα χειρότερα έρχονται και δεν υπάρχει καμία προοπτική εξόδου από την κρίση με τα μνημόνια της λιτότητας ως οδηγούς»ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η κυβέρνηση σφαγιάζει εκ νέου τον κατώτερο μισθό καταργώντας το επίδομα γάμου και προωθώντας σταδιακά τη μείωση του στα 150 ευρώ, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

«Η κυβέρνηση σφαγιάζει ακόμα περισσότερο τον ήδη μειωμένο από 28-2-2012 κατώτερο μισθό με την κατάργηση από την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Απριλίου, του επιδόματος γάμου, ύψους 10%, για τους 500.000 εργαζόμενους που αμείβονται με αυτόν», αναφέρει ο βουλευτής.

Ταυτόχρονα, προσθέτει, από αυτή την ημερομηνία, ουσιαστικά καταργείται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με την οποία καθοριζόταν ο κατώτερος μισθός, ο οποίος πλέον θα καθορίζεται με αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού Εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, από την 1η Απρίλη, ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας θα μπορεί να μειώνει τον κατώτερο μισθό, οποτεδήποτε, μονομερώς και ανεξέλεγκτα με στόχο να τον φτάσει, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις από το μνημόνιο 2, στα επίπεδα των χωρών της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης δηλαδή στα 150 ευρώ μηνιαίως.

Συνεχίζοντας υποστηρίζει πως η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζει να εξαγγείλει προγράμματα απασχόλησης με μισθούς 470 και 430 ευρώ το μήνα δηλαδή 20-30% μειωμένο από τον ήδη μειωμένο κατώτερο μισθό.

Keywords
Τυχαία Θέματα