ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει επίθεση εναντίον του βουλευτή Δ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής – Διαψεύδει η Χ.Α

Επίθεση εναντίον του βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε «δολοφονικά

χτυπήματα στο κεφάλι» στη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα «από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του “πως τώρα θα σε σκοτώσουμε”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών, επισημαίνοντας ότι «η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία».

Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή διέψευσε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, επισημαίνοντας ότι την ώρα του επεισοδίου πραγματοποιούσε ανοιχτή εκδήλωση στη Νίκαια.

«Οι πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν την βία και τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις να πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Καταδίκη του περιστατικού

Την επίθεση καταδίκασε η κυβέρνηση μέσω ανακοίνωσης του εκπροσώπου της Σίμου Κεδίκογλου. «Καταδικάζουμε σφοδρότατα την επίθεση εναντίον του βουλευτή Δημ. Στρατούλη. Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του καταδικάζει «απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση βίας και τρομοκρατίας μελών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη».

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά, καταδικάζοντας «απερίφραστα την χουλιγκανική επίθεση σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη».«Οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο της βίας στην καθημερινότητα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του, το ΚΚΕ καταδικάζει την «φασιστική τραμπούκικη επίθεση» που δέχθηκε ο βουλευτής.«Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών», συμπληρώνει η ανακοίνωση .

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, με δήλωση του καταδίκασε την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα