ΤΑ “10″ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σε αποδέκτες εντός και εκτός Ελλάδος, ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς έστειλε δέκα μηνύματα από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου με θέμα “Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας”.

Το πρώτο μήνυμα αφορούσε τις τράπεζες και τους πλειστηριασμούς ακινήτων: «Δίνουμε την μάχη για πλήρη προστασία των ανέργων των φτωχών και μικρομεσαίων στρωμάτων, για να υπάρξει υγιής τραπεζική πίστη που δεν ευνοεί μόνο τις τράπεζες

αλλά και τους πολίτες».

Το δεύτερο μήνυμα αφορούσε την αναταραχή στην Υγεία και την Παιδεία: «Κάποιοι θέλουν να διαλύσουν τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία που ήλεγχαν και απομυζούσαν, κάποιοι κρατούν την χώρα δέσμια συντεχνιών και προνομίων που δεν υπήρχαν ούτε στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Εμείς προσπαθούμε να βάλλουμε σε τάξη τα πανεπιστήμια εκείνοι θέλουν να τα κλείσουν”.

Το τρίτο μήνυμα αφορούσε την αισιοδοξία του για την οικονομία: “Κάποιοι στοιχηματίζαν ότι δεν θα υπάρξει πλεόνασμα εφέτος, τώρα κατάπιαν την γλώσσα τους, θα διαψευστούν και στο ότι του χρόνου θα υπάρξει ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Τα χειρότερα πέρασαν, η οικονομία σταθεροποιείται, τα σπρεντς πέφτουν». Ο καλύτερος τρόπος για να βγούμε από το μνημόνιο είναι να βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα, είπε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι «κάποιοι φοβούνται ότι η ανάκαμψη θα αρχίσει την επόμενη χρονιά ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα που θα επιβεβαιωθεί τον Απρίλιο θα επιτρέψει την διόρθωση κάποιων αδικιών ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους. Η ανάπτυξη θα βοηθήσει να αντιμετωπίστει και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Τα καλά νέα για την Ελλάδα θα είναι δυσάρεστα για εκείνους που πόνταραν στην καταστροφή της».

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΚΡΙΒΑ – ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ: «Το τίμημα για την χώρα ήταν σκληρό» είπε ο πρωθυπουργός «η χώρα έχασε 25% του ΑΕΠ της ενώ το βιοτικό επίπεδο έπεσε κατα 40%, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 27,5 % και στους νέους στο 60%. Τέτοια τεράστια προσαρμογή δεν έχει γίνει μεταπολεμικά σε καμία χώρα. Πάψαμε όμως να παράγουμε ελλείμματα και τώρα θα παράγουμε ανταγωνιστικά προιόντα. Πρέπει να γιατρέψουμε τις πληγές της κοινωνίας. Κρατηθήκαμε στο ευρώ, η έξοδος θα σήμαινε ξαφνικό θάνατο. Η έξοδος θα σήμαινε πλήρη κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας, έλλειψη βασικών αγαθών, καυσίμων και φαρμάκων. Κάποτε μας έλεγαν ότι κινδυνολογούμε λέγοντας αυτά, τώρα παραδέχονται κι εκείνοι ότι δεν έπρεπε να βγούμε από το ευρώ.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Αναφερόμενος στην φορολόγία των ακινήτων ο κ. Σαμαράς είπε ότι τα ακίνητα «θα φορολογηθούν με ενιαίο τρόπο, το συνολικό ύψος θα παραμείνει στο επίπεδο του 2013 αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ελάφρυνση για το 75% των νοικοκυριών».

ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: «Ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις, εκείνοι που πολεμούν τις επενδύσεις -όπως στις Σκουριές της Χαλκιδικής- δεν θέλουν ανάπτυξη, η ασυδοσία εκείνων που μπλοκάρουν την Ανάπτυξη και τις επενδύσεις θα σταματήσει. Ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα, ανταγωνιστικότητα σημαίνει μείωση της φορολογίας. Εξωστρέφεια σημαίνει να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε σαν χώρα».
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: «Στόχος μου είναι να υπάρξει ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15%, αυτό θα γίνει σταδιακά γιατί δεν κάνει να διακινδυνεύσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα. Επίσης σταδιακά θα μειώσουμε και τον ΦΠΑ που το ξεκινήσαμε με την εστίαση. Παράλληλα κάνουμε πράξη το χτύπημα της φοροδιαφυγής».

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: “Στον αγώνα της ανάπτυξης κανένας δεν περισσεύει πέρα και πάνω από κόμματα, τους θέλουμε όλους μαζί μας αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να κρατήσει κωλυμμένη την Ελλάδα στο χθες».

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Η Ελλάδα πρέπει να παράγει τα πάντα στον πρωτογενή τομέα, στις υπηρεσίες, στην ενέργεια, στην καινοτομία.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ όταν αξιποιηθούν πλήρως μπορούν να καλύψουν το ήμισι των αναγκών της Ευρώπης για δεκαετίες.

Original article: ΤΑ “10″ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα