Τα ομόλογα δείχνουν πως “η Ελλάδα γιατρεύεται” – Exotix: Αλλάζει το επενδυτικό κλίμα

«Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία αποτυπώνεται στην ανατροπή της καμπύλης αποδόσεων» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Bloomberg που αναφέρεται στην διαφορά των αποδόσεων των 30ετών και 10ετών ομολόγων γύρισε θετικά στις 3 μονάδες βάσης.

Το άρθρο αναφέρεται στις εξελίξεις στην αγορά ομολόγων και επισημαίνει ότι η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων είναι και πάλι χαμηλότερη από την απόδοση των 30ετών τίτλων της χώρας.

«Αυξάνονται οι ενδείξεις στην αγορά ομολόγων ότι η χώρα που πυροδότησε την κρίση χρέους

στην ευρωζώνη γιατρεύεται» σχολιάζει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Τα ομόλογα της Ελλάδας είναι πρωταθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο για αυτό το τρίμηνο προσφέροντας επταπλάσιες αποδόσεις από το δεύτερο σε αυτή τη λίστα, σχολιάζει το πρακτορείο και συμπληρώνει: «το trading ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή ηλεκτρονική αγορά αυτό το μήνα αναμένεται ότι θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο και τα συμβόλαια που ποντάρουν στην ανάκαμψη της χώρας εκτινάσσονται».

Στο τρίμηνο τα ελληνικά ομόλογα απέδωσαν 31%, γεγονός που τα καθιστά στην πρώτη θέση από τις 26 αγορές που παρακολουθεί το Bloomberg. Συγκριτικά αναφέρεται ότι τα γερμανικά ομόλογα υποχώρησαν κατά 0,5% την ίδια περίοδο, ενώ τα ιταλικά ενισχύθηκαν κατά 4,4%.

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Gabriel Sterne, οικονομολόγος της Exotix: «Οι θεμελιώδεις κίνδυνοι επιμένουν, ωστόσο οι ενδείξεις για μια καταστροφική εξέλιξη είναι σαφώς μικρότερες. Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος, ωστόσο αν συνεχίσει η πτώση των αποδόσεων, σε κάποιο σημείο τα ελληνικά ομόλογα θα μετατραπούν σε ένα περουσιακό στοιχείο το οποίο θα πρέπει να επιλέξουν οι επενδυτές»

Keywords
Τυχαία Θέματα