“Ταύρος” για τα ελληνικά ομόλογα η Nomura

“Ψήφο εμπιστοσύνης” στα ελληνικά ομόλογα δίνει έκθεση της Nomura που σημειώνει ότι το Δεκέμβριο του 2012 άρχισε να γίνεται “ταύρος” για τη σειρά των ελληνικών ομολόγων, εστιάζοντας τότε στις λήξεις από το 2032 ως το 2035 με στόχο τιμές από 45% ως 50% της ονομαστικής αξίας στο β’ και γ’ τρίμηνο του 2013.

Σημειώνει ακόμη ότι η τιμή για τη μέση της σειράς των ελληνικών ομολόγων έχει ξεπεράσει πλέον το 50%, αλλά προσθέτει ότι παραμένει “ταύρος” για τους επόμενους τρεις μήνες, στοχεύοντας πλέον σε τιμές κοντά στο 60% αυτή τη φορά για

τις λήξεις της περιόδου 2029 – 2035.

Η Nomura επισημαίνει ότι παραμένει ανοιχτό για το τέλος του 2013 το ζήτημα του “κουρέματος” των ομολόγων του επίσημου τομέα, χωρίς ωστόσο να βλέπει νέο “κούρεμα” για το ιδιωτικό χρέος καθώς ούτε το Eurogroup, ούτε το ΔΝΤ δεν προβλέπει κούρεμα στο ήδη αναδιαρθρωμένο ιδιωτικό χρέος.

Όσον αφορά την αξιολόγηση του προγράμματος από την τρόικα, η Nomura σημειώνει ως θετικές εξελίξεις την εκταμίευση της δόσης για το Q1 και το Q2 και την αναβολή της επόμενης μεγάλης διαπραγμάτευσης για το φθινόπωρο του 2013.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι για πρώτη φορά από την αρχή του προγράμματος το μακροοικονομικό σενάριο του προγράμματος παρέμεινε σταθερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα