Τελικός Champions League: Το άξιζε η Ίντερ, το σήκωσε η Μάντσεστερ Σίτι-Ίντερ 1-0

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 1-0 την Ίντερ και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας, πετυχαίνοντας παράλληλα και το τρεμπλ!

Η Ίντερ την μπλόκαρε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι “πολίτες” είδα τον Ντε Μπρόινε να αποχωρεί με πρόβλημα -στο πρώτο ημίχρονο- αλλά η κούπα του Champions League έφτασε στα χέρια τους για πρώτη φορά, με το γκολ του Ρόδρι (1-0).

Η Ίντερ, όπως αναμενόταν, μπήκε με μεγάλη στοχοπροσήλωση στο γήπεδο. Έπαιξε κάτι σαν… κατενάτσιο κλείνοντας όλους τους χώρους

στους οποίους θα μπορούσε η Σίτι να βρει πεδίο για να απειλήσει.  Γι’ αυτό και οι ευκαιρίες των Πολιτών ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού στο α’ ημίχρονο: Μία στο 6′ με τον Μπερνάρντο Σίλβα και μία στο 27′ με τον Χάαλαντ, ο οποίος πάτησε περιοχή για μία και μοναδική φορά σε 45λεπτά αλλά νικήθηκε απ’ τον Ονάνα, που ήταν σε ετοιμότητα.

Μετά το 25′ η Σίτι άρχισε να ελέγχει απόλυτα το ματς δείχνοντας τάσεις για μεγαλύτερη πίεση στην Ίντερ. Όμως στο 36′ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχασε τον «εγκέφαλό» της καθώς ο Ντε Μπρόινε αναγκάστηκε να αποχωρήσει με πρόβλημα τραυματισμού.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε ανάλογη εικόνα. Δίχως καλό ρυθμό και δίχως πολλές φάσεις καθώς η Ίντερ πέτυχε για μεγάλο διάστημα στον στόχο της μπλοκάροντας τα ατού της Σίτι. Μάλιστα στο 58′ οι Νερατζούρι άγγιξαν το γκολ στην πρώτη τους ευκαιρία με τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ακάνζι, μπήκε στην περιοχή αλλά όντας από πολύ πλάγια θέση έδωσε τη δυνατότητα στον Έντερσον για να αποκρούσει.

Η Σίτι ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 68′. Όλα άρχισαν όταν ο Ακάνζι ανέβηκε στο γήπεδο κι έβγαλε μια καταπληκτική κάθετη για τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος πάτησε την αντίπαλη περιοχή απ’ τα δεξιά. Ο Πορτογάλος έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και κατέληξε στον επερχόμενο Ρόδρι, ο οποίος με ένα τρομερό πλασέ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 1-0.

Η Ίντερ άγγιξε την ισοφάριση στο 70′ με μια τρομερή διπλή ευκαιρία. Ο Ντιμάρκο με μια ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια πήρε το ριμπάουντ και έκανε νέα κεφαλιά, όμως η μπάλα χτύπησε στο πίσω μέρος του ποδιού του Λουκάκου και απομακρύνθηκε.

Η Ίντερ είχε άλλη μια αξιόλογη στιγμή στο 73′ με τον Λουκάκου, ο οποίος έχασε την ευκαιρία του ματς στο 89′. Ο Βέλγος έπιασε την κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Έντερσον με τρομερά αντανακλαστικά απέτρεψε το γκολ με το πόδι.

Στο 77΄ ο Φόντεν βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ονάνα, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και ο Ονάνα μπλόκαρε άνετα.

Νέα απίθανη ευκαιρία έχασε η ιταλική ομάδα στο 88΄ με την κεφαλιά του Λουκάκου αποκρούει ενστικτωδώς με το γόνατό του ο Έντερσον, ο οποίος εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του τελικού, καθώς «καθάρισε» στο τελευταίο λεπτΌ των καθυστερήσεων και την κεφαλιά του Λουκάκου.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς (83′ Γουόκερ), Ντίας, Ακέ, Ακάνζι, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκιουντογκάν, Ντε Μπρόινε (36′ Φόντεν), Χάαλαντ, Γκρίλις.

Ίντερ: Ονάνα, Νταρμιάν (84′ Μκχιταριάν), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (76′ Γκόσενς), Ντάμφρις (76′ Μπελανόβα), Τσαλχάνογλου (84′ Ντ’ Αμπρόζιο), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Ντιμάρκο, Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο (57′ Λουκάκου).

Keywords
Αναζητήσεις
telikos-champions-league-to-axize-i-inter-to-sikose-i-mantsester-siti-inter-1-0.htm
Τυχαία Θέματα