Θ. Πάγκαλος: Θα αποτύχει η Κίνηση των 58 αν καπελωθεί απ’το Σημιταριό

«Πολύ θετική» χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τη μεγάλη συμμετοχή στην χθεσινή εκδήλωση της Πρωτοβουλίας των 58 για την Κεντροαριστερά, εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι «εάν αποδειχθεί μια εσωτερική κίνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα προχωρήσει».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο κ. Πάγκαλος

ανέφερε ακόμη πως αν υπήρχε τρόπος να μην είναι τόσο εμφανής η παρουσία του, τότε θα έδινε και ο ίδιος το «παρών» στην εκδήλωση, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι «έχει συρρεύσει όλο το σημιταριό» και προσπαθεί, όπως είπε, «να κάνει την κίνηση των 58 σαν να είναι δική του».

«Εάν δεν θεωρείτο καπέλωμα η παρουσία μου, όπως κινδύνευε να θεωρηθεί, θα πήγαινα. Αλλά, με συγχωρείτε, δεν θεωρώ και τόσο ευχάριστο το γεγονός ότι πήγε εκεί ο κ. Σημίτης», παρατήρησε για να προσθέσει: «Δεν θέλω να είναι συνέχεια του σημιταριού, στο οποίο εγώ ανήκα», σημείωσε.

«Με τον εκτελωνισμό των παλαιών που αναζητούν με αυτόν τον τρόπο να βρουν μια θέση στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και έχουν το ψώνιο σε μεγάλη ηλικία να μην καταλαβαίνουν ότι η ζωή κάποτε τελειώνει και τα αξιώματα κάποτε έχουν ένα ηλικιακό όριο που δεν τίθεται για όρους ρατσισμού ούτε είμαι υπέρ του οι άνθρωποι που είναι πάνω από μια ηλικία πρέπει να αποσυρθούν από τα δημόσια αξιώματα. Δεν μπορεί, δηλαδή, ο πρωθυπουργός να είναι 80 ετών. Ξέρετε τι ψώνια υπάρχουν;».

Τόνισε ακόμη ότι είναι καιρός να μπουν νέες ηλικίες στην πολιτική, διότι όπως είπε, «έχουμε καταντήσει σαν την κομμουνιστική Κίνα, όπου το Πολιτικό Γραφείο έχει μέσο όρο 75 ετών».

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε παράλληλα θετική την παρουσία στην εκδήλωση στελεχών της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Και αυτοί και ο Βενιζέλος εκδηλώσανε κάτι θετικό, είναι οργανωμένοι και ήταν στην κυβέρνηση και οι δύο μέχρι κάποιο καιρό πριν», επεσήμανε, συμπληρώνοντας: «Ο κ. Βενιζέλος πήγε εκεί, διότι είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αυτό εκφράζει την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί και αυτό είναι μια θετική κίνηση».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι το πρόβλημα της χώρας «δεν είναι αν θα ψηφίσουμε ή δεν θα ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ και θα γίνει κάτι». «Είναι ότι μπροστά σε μια κρίση πολιτική, οικονομική και κοινωνική, αντί να αναζητηθεί μια λύση σωστή που θα ήταν η μείωση του δημοσίου τομέα μέχρι του σημείου να υπάρξει ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και τις ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αυτό το θεωρήσαμε δεξιό συμπέρασμα και ακολουθήσαμε τον κρατισμό και το λαϊκισμό που έχει φέρει στα έδρανα της Βουλής παράφρονες. Γιατί η μισή Βουλή αποτελείται σήμερα από παράφρονες, ανθρώπους χωρίς λογική και εκτός του ομαλού τρόπου σκέψης», παρατήρησε.

Original article: Θ. Πάγκαλος: Θα αποτύχει η Κίνηση των 58 αν καπελωθεί απ’το Σημιταριό.

Keywords
Τυχαία Θέματα