Θ. Σκυλακάκης: Ενίσχυση 60 ευρώ τον μήνα από 1/1/2024 στους ευάλωτους για τη θέρμανση με ρεύμα

Τα μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους εν όψει του χειμώνα ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης και η υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι περίπου οι μισοί καταναλωτές θερμαίνονται με συσκευές που κάνουν χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Η κυβέρνηση θα ενισχύσει για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024 περίπου 1,2 εκατ. ενεργειακά ευάλωτους με βάση τις «θερμοημέρες». Δικαιούχοι είναι όσοι καλύπτουν τα κριτήρια για επίδομα θέρμανσης

και δεν επιδοτούνται για άλλο καύσιμο, ενώ η ενίσχυση είναι 60 ευρώ τον μήνα και το κόστος φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και θα δουν το ποσό ως έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ρευματοκλοπές

Ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ρευματοκλοπών θα υπάρξουν, πέραν των πονικών, και πειθαρχικά μέτρα, όπως προσωρινή αναστολή λειτουργίας για επιχειρήσεις που το διαπράττουν, ενώ για «συνεργούς» ηλεκτρολόγους θα υπάρχει προσωρινή ή μόνιμη αφαίρεση άδειας.

Χρωματική επισήμανση

Όσοι καταναλωτές δεν επιλέξουν ένα διαφορετικό τιμολόγιο ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα μεταπέσουν αυτόματα στο «ειδικό κοινό τιμολόγιο». Αυτό θα έχουν υποχρέωση να το διατηρήσουν οι προμηθευτές όλο το 2024 και θα έχουν την υποχρέωση να το προσφέρουν και το 2025 για όσους το επιλέξουν.

Δεδομένου ότι το τιμολόγιο αυτό θα είναι κοινό για όλους τους προμηθευτές θα επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλέξουν την εταιρεία που είναι φθηνότερη.

Τα νέα τιμολόγια έχουν χρωματική σήμανση: μπλε (σταθερά), πράσινο (ειδικό κοινό τιμολόγιο), κίτρινο (κυμαινόμενα) και τα πορτοκαλί (κοινωνικά).

Το πρόγραμμα «Απόλλων»

Για το πρόγραμμα «Απόλλων» μίλησε η υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου. Όπως είπε, κάθε χρόνο δαπανώνται περίπου 400 εκατ. ευρώ από τις υπηρεσίες της χώρας για να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες τους. Άλλα 50 εκατ. ευρώ δαπανώνται για τους δικαιούχους του ΚΟΤ Α. «Θα προωθήσουμε την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ για τις κάλυψη των παραπάνω δαπανών. Το πρόγραμμα θα καλύψει τις 13 περιφέρειες της χώρας όπου αυτό είναι τεχνικά εφικτό» ανέφερε η κυρία Σδούκου.

Keywords
Αναζητήσεις
th-skylakakis-enischysi-60-evro-ton-mina-apo-112024-stous-evalotous-gia-ti-thermansi-me-revma.htm
Τυχαία Θέματα