Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα προτεκτοράτο;

Η Ελλάδα θα έχει μια ευκαιρία να επιστρέψει σε βιώσιμα δημοσιονομικά πλαίσια με μηχανισμούς που θα συσταθούν από τους διεθνείς δανειστές της, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, δήλωση η οποία εγείρει πολλά ερωτήματα.

Οι δηλώσεις του Ευάγγλου Βενιζέλου περί

προτεκοκτοράτου, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Γερμανού αξιωματούχου,  δημιουργούν υποψίες για νέες απαιτήσεις από τους πιστωτές μας μας και επιβολή διεθνούς οικονομικού ελέγχου στην Ελλάδα.

Το κύρος της Ευρώπης μπορεί να πληγεί αν δεν καταφέρει να επιλύσει την ελληνική κρίση, τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Θα είναι πολιτικά δύσκολο για την Ελλάδα να το δεχτεί», αναγνώρισε ο Γερμανός για να προσθέσει ότι «ζυγίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα» των επιλογών μας τώρα «μπορώ να πω ότι αυτό η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος μπορεί να γίνει με τους κατάλληλους μηχανισμούς».

σχετικά άρθραEτοιμάζονται τα νέα τέλη κυκλοφορίας«Κλειδώνουν» οι αλλαγές στο φορολογικό“Πλησιάζει”η συμφωνία για τα εργασιακάSpiegel: Επαναγορά ελληνικού χρέους μέσω ESM εξετάζει το ΒερολίνοΚαλός βαθμός και από τον Όλι ΡενΜπα; Και ο Hans-Werner Sinn θέλει ευρωομόλογα;Γ. Μαυραγάνης: Τα στοιχεία για τα εμβάσματα στο εξωτερικό είναι εμπιστευτικάΣαχινίδης: Όντως βρέθηκαν 1.700 πολίτες με αγορές ακινήτων μεγάλης αξίαςΑυξήθηκε ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον ΑύγουστοΧαρδούβελης: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% το 2013
Keywords
Τυχαία Θέματα