ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 120.000 για νέους έως το τέλος του 2014 – Δηλώσεις Γ.Βρούτση

Συνολικά 120.000 νέες θέσεις εργασίας για νέους θα δημιουργηθούν έως το τέλος του 2014, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

«Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα υλοποιήθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα για 45.000 νέους έως 29 ετών, που απέκτησαν επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας. Αν λάβουμε δε υπόψη μας, ότι παρόμοιο πρόγραμμα για 75.000 νέους θα ξεκινήσει στις αρχές του 2014, τότε το συνολικό πακέτο της Ελλάδας θα

περιλαμβάνει 120.000 νέες θέσεις εργασίας για νέους, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις αυτού του είδους σε όλη την Ευρώπη», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο «συντελείται σταδιακά μια αλλαγή στο υπόδειγμα παρέμβασης στην αγορά εργασίας», καθώς όλοι κατανοούν ότι η νεανική ανεργία υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και τις προσπάθειες για ανάπτυξη.

Σημειώνει, εξάλλου, ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και πέρα από τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς για το ίδιο θέμα, την ερχόμενη Τρίτη, θα υπάρξει μια πολύ σημαντική συνάντηση στο Βερολίνο, υπό την προεδρία της καγκελαρίας της κυρίας Μέρκελ, όπου θα συναντηθεί με όλους, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι υπουργοί Εργασίας της Ευρώπης.

Ο υπουργός Εργασίας τονίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα καταβάλει προσπάθειες για να αντλήσει επιπλέον πόρους, προκειμένου να ενισχυθούν οι περιοχές της χώρας στις οποίες η νεανική ανεργία υπερβαίνει το 50%.

Keywords
Τυχαία Θέματα