Τι είπε ο Γ.Στουρνάρας στον Κ.Παπούλια για τις τράπεζες

“Η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών βαίνει βάσει του σχεδιασμού”, διεμήνυσε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Όπως τόνισε ο υπουργός, η ανακεφαλαιοποίηση προχωρά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την προσδοκία του να καλυφθεί το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.Στην
ερώτηση του κ. Παπούλια τι γίνεται με την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «θα περιμένουμε να δούμε αν μπορεί να “σηκώσει” το 10% από την αγορά, το οποίο και εύχομαι. Αλλιώς, θα πάει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.«Κάναμε το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών» απάντησε ο υπουργός στον Πρόεδρο όταν εκείνος τον ρώτησε για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας και πρόσθεσε: «Στο Eurogroup μού το είπαν καθαρά: αν δεν το λύσετε, money is blocked. Το πήρε πάνω του ο πρωθυπουργός και το θέμα διευθετήθηκε».
Keywords
Τυχαία Θέματα