Τι γράφει το Χρηματιστήριο για τη μετοχή της Εθνικής

ΣΗΜΕΡΑ ξανά στο ταμπλό η Εθνική, με προσαρμοσμένη τιμή τα 4,53 ευρώ για την μετοχή και τα 4,45 ευρώ για το δικαίωμα. Η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων είναι 30 Μαίου με 7 Ιουνίου, ενώ στις 13 Ιουνίου ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου.

Με δεδομένο ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου (συνολικά κατέχουν περίπου το 13%) πιθανότατα θα πωλήσουν τα δικαιώματά τους πιέζοντας τις τιμές.

Επίσης, οι ξένοι

επενδυτές, λόγω των ανακοινώσεων από MSCI και Stoxx 600 πιθανότατα θα βρεθούν στην πλευρά των πωλητών, τουλάχιστον αυτοί που λόγω καταστατικού δεν επιτρέπεται να διατηρούν θέσεις, είτε σε μη αναπτυγμένες Αγορές, είτε σε τίτλους που δεν ανήκουν σε ορισμένους σημαντικούς διεθνείς δείκτες.

Ασχέτως αν μετά από αυτές τις εξελίξεις, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι στο Χ.Α. θα σπεύσουν να πάρουν θέσεις funds που δραστηριοποιούνται στις αναδυόμενες Αγορές, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προηγηθούν αναγκαστικές πωλήσεις από χαρτοφυλάκια που θα αποχωρήσουν από αυτό, με ότι μπορεί να συνεπάγεται μία τέτοια προοπτική για τις αποτιμήσεις.

Οι προς διαπραγμάτευση μετοχές της Εθνικής (μέχρι και την εισαγωγή των νέων) ανέρχονται σε μόλις 122,6 εκατομμύρια, με ό,τι αυτό σημαίνει για μια τόσο ώριμη και μη χειραγωγούμενη αγορά, όπως η δική μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα