MSCI Greece Emerging Markets: Σήμερα τα ειδικά βάρη για δείκτη και μετοχές – Οι εκτιμήσεις των ξένων

Σήμερα θα ανακοινωθούν τα ειδικά βάρη για τον δείκτη και τις μετοχές στον MSCI Greece αναδυομένων αγορών ενώ στις 26 Νοεμβρίου με το κλείσιμο της αγοράς θα ολοκληρωθεί η μετάπτωση του ελληνικού χρηματιστηρίου από τους δείκτες των ώριμων αγορών στις αναδυόμενες.

Τι κερδίζουν οι ελληνικές μετοχές που μπαίνουν στον MSCI

Συνολικές αγοραπωλησίες που θα ξεπεράσουν το 1,1 δισ. δολ. θα πυροδοτήσει η υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου στις αναδυόμενες αγορές στις 26 Νοεμβρίου

εκτιμά η Citigroup, αποφέροντας τελικά καθαρές εισροές 787 εκατ. δολ. στις δέκα μετοχές που θεωρεί υποψήφιες να ενταχθούν στον νέο MSCI Greece Emerging Markets.

Η Citigroup εκτιμά πως:

- στον ΟΠΑΠ θα καταγραφούν εκροές 147,1 εκατ. δολ. λόγω της διαγραφής από τον MSCI Developed Markets, και εισροές 135,5 εκατ. δολ. λόγω της εισόδου στον MSCI Emerging Markets. Το ποσό των καθαρών εκροών ύψους 11,7 εκατ. δολ. από τις κινήσεις των παθητικών funds αναμένεται ωστόσο ότι θα υπερκαλυφθεί από επιπρόσθετες τοποθετήσεις περισσότερο ενεργητικών χαρτοφυλακίων, με αποτέλεσμα τελικά ο ΟΠΑΠ να προσελκύσει καθαρές εισροές 48,3 εκατ. δολ.

- Στον ΟΤΕ σύμφωνα με τη Citi, οι εκροές θα φτάσουν τα 153,9 εκατ. δολ. και οι εισροές στα 141,7 εκατ. δολ., με αποτέλεσμα ο τελικός λογαριασμός να είναι αρνητικός κατά 12,2 εκατ. δολ. για τη μετοχή. Αν όμως προστεθούν οι εκτιμώμενες εισροές από ενεργητικά χαρτοφυλάκια η μετοχή θα ευνοηθεί τελικά από συνολικές εισροές 50,6 εκατ. δολ.

- Η Εθνική Τράπεζα θα είναι η πιο κερδισμένη μετοχή από την είσοδό της στον MSCI EM. Θα έχει καθαρές εισροές 103,8 εκατ. δολ. μαζί με τις τοποθετήσεις των «ημι-ενεργητικών» χαρτοφυλακίων.

- Στη ΔΕΗ αναμένονται συνολικές καθαρές εισροές 97,8 εκατ. δολ.

- Στην Πειραιώς καθαρές εισροές 89 εκατ. δολ.

- Στην Alpha Bank 83,6 εκατ. δολ.

- Στη Jumbo 86,7 εκατ. δολ.

- Στα ΕΛΠΕ άλλα 60,3 εκατ. δολ.

- Στη Folli Follie οι εισροές αναμένεται ότι θα προσεγγίσουν τα 57 εκατ. δολ.

- Τέλος στον Τιτάνα τα 85,6 εκατ. δολ.

Οι εκτιμήσεις Deutsche Bank και HSBC

Η Deutsche bank εκτιμά το όφελος της ένταξης του ΧΑ στον δείκτη αναδυόμενων αγορών του MSCI στα 322 εκατ. δολάρια, προβλέποντας ότι οι ελληνικές μετοχές που θα ενταχθούν στο δείκτη είναι αυτές των OTE, ΟΠΑΠ, Εθνικής Τράπεζας, ΔΕΗ, Τιτάν και Ελληνικών Πετρελαίων.Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Deutsche Bank η στάθμιση των ελληνικών μετοχών προβλέπεται να είναι μόλις στο 0,419%, υπό την προϋπόθεση να ενταχθούν στις 6 μετοχές και αυτές των Jumbo, Folli Follie, Alpha Bank, Βιοχαλκο και Motor Oil. Εάν δεν ενταχθούν οι τελευταίες 5 τότε η στάθμιση θα μειωθεί στο 0,36%.Αναφορικά με τις εισροές που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν, μετά την οριστικοποίηση των αλλαγών με το κλείσιμο των αγορών στις 26 Νοεμβρίου η Deutsche Bank εκτιμάει τα εξής:ΟΤΕ: εισροές 60,3 εκατ. δολάρια – στάθμιση 0,078%
ΟΠΑΠ: εισροές 55,2 εκατ. δολάρια – στάθμιση 0,072%
Εθνική Τράπεζα: εισροές 36 εκατ. δολάρια – στάθμιση 0,047%
ΔΕΗ: εισροές 31,3 εκατ. δολάρια – στάθμιση 0,041%
Τιτάν: εισροές 27,2 εκατ. δολάρια – στάθμιση 0,035%
Ελληνικά Πετρέλαια: εισροές 18,8 εκατ. δολάρια – στάθμιση 0,024%
Jumbo: εισροές 26,4 εκατ. δολάρια – στάθμιση 0,034%
Folli Follie: εισροές 15,9 εκατ. δολάρια – στάθμιση 0,021%.
Alpha Bank: εισροές 25,2 εκατ. δολάρια – στάθμιση 0,033%
Βιοχαλκο: εισροές 13 εκατ. δολάρια – στάθμιση 0,017%
Motor Oil: εισροές 12,9 εκατ. δολάρια – στάθμιση 0,017%

Η HSBC εκτιμά ότι θα εισρεύσουν στην ελληνική αγορά περί τα 568 εκατ. δολάρια με την επίσημη ένταξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών και στον δείκτη MSCI Emerging Markets.Θα υπάρξουν εκροές ύψους 259 εκατ. δολάρια, ενώ οι εισροές θα είναι της τάξεως των 827 εκατ. δολαρίων. Το καθαρό όφελος θα ανέλθει στα 568 εκατ. δολάρια.Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από το κλείσιμο των αγορών στις 26 Νοεμβρίου, ενώ τα κεφάλαια θα εστιαστούν στον τραπεζικό κλάδο, στην Εθνική, στην Πειραιώς και στην Alpha Bank, καθώς και στις ισχυρές μετοχές του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, της Jumbo και της Folli Follie.

Original article: MSCI Greece Emerging Markets: Σήμερα τα ειδικά βάρη για δείκτη και μετοχές – Οι εκτιμήσεις των ξένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα