To YΠΟΙΚ ελπίζει σε συμφωνία παρά το «ναυάγιο» στις Βρυξέλλες

Αισιόδοξο για την προοπτική συμφωνίας με τους θεσμούς εντός των ημερών, εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

«Ολοκληρώθηκε η δια ζώσης διαπραγμάτευση. Απομένουν δύο έως τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα, που τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί».

Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ

ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών για τις επαφές που είχαν οι υπουργοί στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς, ενώ το κυβερνητικό κλιμάκιο επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.

Πάντως οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι σημειώθηκε μεν μικρή πρόοδος, ωστόσο παραμένει το χάσμα με το ΔΝΤ για τα εργασιακά, καθώς το Ταμείο παραμένει αμετακίνητο στις θέσεις του.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες εν όψει της Συνθήκης της Ρώμης, ζητώντας απαντήσεις για το ευρωπαϊκό εργασιακό κεκτημένο και αν ισχύει στην Ελλάδα.

ESM: Σημειώθηκε… κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Την άποψη ότι σημειωθηκε “κάποια” προοδος στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες μεταξύ θεσμών και ελληνικής πλευράς, εξέφρασε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Η δήλωση του εκπροσώπου είναι η εξής: «Κάποια προοδος σημειώθηκε στο γύρο των διαπραγματεύσεων αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μεταξύ όλων των πλευρών από τις έδρες τους με στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συμφωνία γιοκ στις Βρυξέλλες μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας υπουργών και των εκπροσώπων των δανειστών. Οι Έλληνες υπουργοί, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Αχτσιόγλου, Σταθάκης, επιστρέφουν στην Αθήνα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά, προκειμένου να …σώσει τις συντάξεις, υποχώρησε σημαντικά στο θέμα της ΔΕΗ…

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η μαραθώνια συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πηγές του ESM. Οι δυο πλευρές όρισαν νέο ραντεβού την Παρασκευή για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Παραμένουν οι διαφωνίες στα κρίσιμα ζητήματα των συντάξεων, των εργασιακών και της ΔΕΗ

To κυβερνητικό κλιμάκιο που αποτελείται από τους Τσακαλώτο, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκη και Σταθάκη δεν γεφύρωσε τις διαφορές του με τους δανειστές και έτσι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις και αύριο, προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή συμφωνία για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα

Keywords
Τυχαία Θέματα