Δείτε τι δήλωσαν οι…νεκροθάφτες – Τι λένε Μέρκελ, Μπαρόζο, Βαν Ρομπάι για την …διάσωση της Κύπρου

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την εξεύρεση λύσης για την Κύπρο και την αποτροπή της χρεοκοπίας, εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Η ίδια δήλωσε πως πιστεύει ότι το αποτέλεσμα είναι το σωστό και ότι αυτοί που προκάλεσαν την κρίση στην Κύπρο καλούνται τώρα να πληρώσουν.

Μπαρόζο

Την αισιοδοξία του ότι το πρόγραμμα θα είναι αποτελεσματικό για την Κύπρο εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, συμπληρώνοντας όμως ότι «είναι αδύνατον να εκτιμηθεί η ακριβής επίπτωση στην οικονομία», μεταδίδει το Reuters.

Βαν Ρομπάι

Η συμφωνία για την Κύπρο είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον στην χώρα στην ευρωζώνη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ.

Σχολιάζοντας την χθεσινοβραδινή απόφαση του Eurogroup για την Μεγαλόνησο, ο κ. Βαν Ρομπαϊ τονίζει ότι το επείγον της κατάστασης ήταν ο λόγος που σε τόσο σύντομο διάστημα συνεδρίασε το Eurogroup.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία μεταξύ όλων των εταίρων για τις βασικές παραμέτρους» αναφέρει ο Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ υπογραμμίζοντας ότι όλοι να εργαστούν σκληρά για να περιοριστεί ο αντίκτυπος της κυπριακής κρίσης.

Νωρίτερα: Δείτε τι δήλωσαν οι…νεκροθάφτες – Η Κριστίν δίνει συγχαρητήρια…

ΣΟΙΜΠΛΕ: Η συμφωνία δεν απαιτεί την έγκριση του κυπριακού κοινοβουλίου.(σ.σ. ενώ απαιτεί την έγκριση του γερμανικού Κοινοβουλίου!)

Κριστίν Λαγκάρντ: Θέλω να συγχαρώ τις κυπριακές αρχές που αποφάσισαν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις. (σ.σ. Ευχαριστούμε θερμά)

Όλι Ρεν: Έχουμε συμφωνία για να βοηθήσουμε την Κύπρο να ξαναχτίσει την οικονομία της.Το εγγύς μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για την Κύπρο και το λαό της. (σ.σ. κάτι τέτοιο είχε πεί και για την Ελλάδα, στην αρχή του μνημονίου, “Έλληνες κουράγιο”)

Keywords
Τυχαία Θέματα