Την καρέκλα του Μπαρόζο θέλει να δώσει η Ευρωπαική Αριστερά στον Α.Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που πηγαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για τριήμερη επίσκεψη, είναι ο επικρατέστερος για να τεθεί επικεφαλής του Κόμματος “Ευρωπαική Αριστερά” στις ευρωεκλογές για τη θέση του Μπαρόζο, καθώς ο πρόεδρος της Κομισιόν , τον Μάιο θα εκλεγεί πλέον από τους ευρωπαίους πολίτες και δεν θα οριστεί από τις κυβερνήσεις.

Το όνομα του κ. Τσίπρα ακούγεται στους κόλπους της ευρωπαϊκής αριστεράς εδώ και μήνες, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, μετά το θεαματικό εκλογικό αποτέλεσμα, που πέτυχε το καλοκαίρι του 2012. Η ιδέα μάλιστα για να είναι αυτός υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, έπεσε από ευρωβουλευτή του γερμανικού αριστερού κόμματος και γι’ αυτό συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες.

Στις Βρυξέλλες θα συνεδριάσει η ευρωομάδα της Αριστεράς, στην οποία θα μετάσχει ο κ. Τσίπρας το πρωί της Τετάρτης, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί και με επιφανείς παράγοντες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδος Χάνες Σβόμποντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα