Το Openfund πραγματοποιεί την πρώτη του έξοδο από επένδυση

Την πρώτη του έξοδο από επένδυση, ανακοίνωσε στο blog του το Openfund ΙΙ, ένα από τα επενδυτικά σχήματα με συνολικό κεφάλαιο 10 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Jeremie για χρηματοδότηση νέων εταιριών- startups στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής (ICT).

Σημειώνεται ότι το 2005, οι Γιώργος Κασσελάκης και Γιώργος Τζιραλής δημιούργησαν το Openfund Ι ένα επενδυτικό σχήμα για χρηματοδότηση νέων και καινοτόμων εταιρειών τεχνολογίας

με διαθέσιμο κεφάλαιο συνολικού ύψους 500.000 ευρώ. Τα ποσά χρηματοδότησης κινούνταν μεταξύ 20.000-50.000 ευρώ με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των χρηματοδοτούμενων startups σε ποσοστό 15%. Κατατέθηκαν 300 προτάσεις, έγιναν δεκτές 8 και παραμένουν εν ισχύ και εν ζωή συνολικά 4 : Taxibeat, youscan, Fascinating.com, Imagga (πρώην StockPodium).

Η τελευταία εταιρία η βουλγαρική Imagga, η οποία με την ονομασία Stockpodium είχε λάβει από το Openfund I μια χρηματοδότηση ύψους 35.000 ευρώ to 2011, ανακοίνωσε την λήψη χρηματοδότησης συνολικού ύψους 350.000 δολλαρίων, ένα μικρό μέρος της οποίας θα διατεθεί για την εξαγορά των μετοχών που κατείχε το Openfund στην εταιρία.

Ειδικότερα, η Imagga έλαβε το ποσό των 260.000 δολλαρίων από το LAUNCHub ένα fund ύψους 9 εκατ. ευρώ και 90.000 δολλάρια από ιδιώτες επενδυτές.

H Imagga προσφέρει τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία ώστε οι κάτοχοι μεγάλων συλλογών φωτογραφιών να μπορούν με αυτοματοπoιημένο τρόπο να αναλύουν, οργανώνουν και να αναζητούν φωτογραφίες. Η Stockpodium στην οποία είχε επενδύσει το Openfund Ι το 2011, συνεχίζει να αποτελεί κομμάτι της Imagga μαζί με τις υπηρεσίες http://cropp.me/ και http://autotag.me/. Ειδικότερα, η Stockpodium αποτελεί ένα marketplace διάθεσης φωτογραφιών που βοηθά τους χρήστες –πελάτες να βρίσκουν τις φωτογραφίες που επιθυμούν στην βάση διαφόρων φίλτρων και οπτικής ομοιότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η χρηματόδοτηση από την LAUNCHub θα διατεθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογιών εικόνας που χρησιμοποιεί η Imagga – χρωματική αναζήτηση, αυτόματο κόψιμο (auto –cropping), αυτόματη κατηγοριοποίηση, οπτική ομοιότητα και αυτόματο tagging στις εικόνες και την περαιτέρω ανάπτυξη της πελατειακής της βάσης.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα