ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 530 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ (ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ) ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2011…

Την ημέρα που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μειώθηκαν στα 7,9 δισεκλατομμύρια οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες, γίνεται γνωστό ότι παρά τις διαβεβαιώσεις και τις δεσμεύσεις της Πολιτείας για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ στις Ιδιωτικές Κλινικές μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ούτε 1 ευρώ.

ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι η τακτοποίηση αυτή, αφορά μόνο σε παλαιές οφειλές μέχρι το τέλος του 2011

με το ποσό να ξεπερνά τα 530 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΟ ποσό αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, έχει προκύψει μετά το κούρεμα των οφειλών στο οποίο συναίνεσαν οι ιδιωτικές κλινικές αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και αποφασίζοντας να συνδράμουν προς την κατεύθυνση εξεύρεσης μιας λύσης έστω και αν οι απανωτές καθυστερήσεις έχουν φτάσει τη λειτουργία τους στα όριά της.

ΚΑΙ παρά την συμφωνία των Ιδιωτικών Κλινικών να παράσχουν γραπτή δέσμευση ότι αποδέχονται την ρύθμιση αυτή και παραιτούνται από οποιαδήποτε άλλη αξίωση συμπεριλαμβανομένων και των τόκων υπερημερίας η λύση που συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκ,ε έμεινε άλλη μια φορά κενό γράμμα.

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Στα 7,9 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν το Μάρτιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς του ιδιώτες και σε 244 ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή του έτους (από 8,1 δισ. ευρώ και 723 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2012).

Αναλυτικότερα από τα 7,9 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες το Μάρτιο τα 4,098 δισ. ευρώ οφείλονταν από Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (έναντι 4,295 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο), τα 1,902 δισ. ευρώ από νοσοκομεία (έναντι 2,012 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο), τα 1,039 δις ευρώ από τους ΟΤΑ (έναντι 1,018 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο) και τα 523 εκατ. ευρώ από τα υπουργεία (έναντι 538 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο). Τέλος τα Λοιπά Νομικά Πρόσωπα του δημοσίου όφειλαν το Μάρτιο 341 εκατ. ευρώ έναντι 334 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο.

Δίνοντας τα στοιχεία τη δημοσιότητα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης, το πρωτογενές αποτέλεσμα είναι θετικό, παρουσιάζοντας πλεόνασμα περίπου 970 εκατ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα