Τον Λουίς ντε Γκίντος στηρίζει η Α. Μέρκελ για πρόεδρο του Eurogroup – Ποιός είναι

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι η Γερμανία θα υποστήριζε την υποψηφιότητα του ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος για τη θέση του προέδρου του Eurogroup.

«Θα υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα του Λουίς ντε Γκίντος», δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι

από τον Άγιο Ιάκωβο της Κομποστέλα.

Μια έκτακτη σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να κατανεμηθούν οι κυριότερες θέσεις στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο μεταξύ το Βερολίνο αρνήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης εκτιμώντας ότι πρόκειται για «ένα γαλλικό εσωτερικό ζήτημα».

Ποιός είναι

Ο οικονομολόγος Λ. Ντε Γκίντος έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Colegio Universitario de Estudios Financieros.

Έχει διατελέσει στέλεχος της Advisors AB, γραμματέας του περιοδικού Business Information Spanish και σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομίας και Γενικού Γραμματέα Εμπορίου.

Το 1996 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας. Την περίοδο 1997 – 2000 διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Renfe και του Official Credit Institute. To 2000 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Οικονομικών της κυβέρνησης Αθνάρ.

Το 2006 διορίστηκε σύμβουλος στη Lehman Brothers για την Ευρώπη και διευθύνων σύμβουλος θυγατρικών της σε Ισπανία και Πορτογαλία μέχρι την κατάρρευση της τράπεζας το 2008. Μετακινήθηκε στην PwC, στην οικονομική διεύθυνση ενώ το 2010 έγινε και επίτιμος καθηγητής στο business school της Μαδρίτης λίγο πριν υπουργοποιηθεί.

Το 2011 ήταν μέλος του ΔΣ της Mare Nostrum Bank από την οποία παραιτήθηκε για να μπει στην κυβέρνηση Ραχόι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα