ΤΟΥΡΚΙΑ: Τέσσερις οι νεκροί – Συνελήφθη Έλληνας φοιτητής για συμμετοχή στις διαδηλώσεις

21:54 5/6/2013 - Πηγή: BankWars

[UPD] Στους τέσσερις ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Τουρκία, καθώς όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αστυνομικός που είχε πέσει από γέφυρα στα Άδανα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο αστυνομικός είχε τραυματιστεί σοβαρά χθες μετα από πτώση του από γέφυρα ύψους πέντε μέτρων, ενώ καταδίωκε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Άδανα.

Συνελήφθη Έλληνας φοιτητής για συμμετοχή

στις διαδηλώσεις

Ένας Έλληνας πολίτης συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές για συμμετοχή στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στη γειτονική χώρα, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, πρόκειται για Έλληνα φοιτητή, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus ενώ διευκρινίζεται πως ο νεαρός δεν διαθέτει διπλωματικό διαβατήριο, όπως ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ.Όπως αναφέρεται, στο πλευρό του νεαρού, ο οποίος θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, βρίσκονται οι προξενικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη.

Επιστρέφει ο Ερντογάν – Το κόμμα του ετοιμ άζει υποδοχή

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα από την περιοδεία του στην Αφρική. Οι διαδηλωτές στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας εξακολουθούν σταθερά να συγκεντρώνονται στις κεντρικές πλατείες, με την «Πλατφόρμα Ταξίμ», που οργανώνει τις διαδηλώσεις, να λέει πως οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν, μέχρι η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ, οι οργανώσεις του κυβερνώντος κόμματος ετοιμάζονται να οργανώσουν μεγάλη τελετή υποδοχής, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για αντισυγκεντρώσεις, εκφράζοντας φόβους για εκτεταμένα επεισόδια.

Διαδηλώσεις …παντού!

Την Τετάρτη το βράδυ, η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων και χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών οι οποίοι μετέχουν σε αντικυβερνητική κινητοποίηση στην Άγκυρα.

Χιλιάδες πολίτες μαζί με συνδικαλιστές έχουν κατακλύσει την πλατεία Κιζιλάι, στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου διαδηλώνουν με αίτημα την παραίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακτιβιστές οι οποίοι συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ζήτησαν νωρίτερα την Τετάρτη την αποπομπή της αστυνομικής ηγεσίας στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και άλλες πόλεις λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισαν της μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ημερών.

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Κωνσταντινούπολη. Χιλιάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας και συνέρρευσαν στην πλατεία Ταξίμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα