ΤΟΥΡΚΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη το 2050 προβλέπει ο Γκιουλ

18:49 9/3/2013 - Πηγή: BankWars

Πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι η τουρκική το 2050 προέβλεψε ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ σε συνέντευξή του σε σουηδική εφημερίδα.

«Αν λάβει κανείς υπόψη το ρυθμό ανάπτυξης είναι πιθανό η Τουρκία να γίνει μια από τις ισχυρότερες οικονομίες στην Ευρώπη κατά την επόμενη δεκαετία» δήλωσε ο Γκιούλ στην εφημερίδα «Dagens Nyheter».

«Η Τουρκία θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία, το νούμερο ένα, το 2050», τόνισε.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, έδωσε τη συνέντευξη αυτή στην Άγκυρα, πριν από την επίσημη επίσκεψή του στην Στοκχόλμη που αρχίζει

τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Τουρκία ήταν το 2012 η έβδομη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας), και είναι 61% μικρότερη από την πρώτη, τη Γερμανία.

Σε ομιλία του τον Ιούνιο στην Κωνσταντινούπολη, ο Γκιούλ είχε αναφερθεί στις προβλέψεις της τράπεζας Goldman Sachs σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία θα είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή οικονομία το 2050.

«Αν η πιο ισχυρή, η Γερμανία, αποφασίσει να αναλάβει τα χρέη της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, εμείς είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πρώτη θέση», δήλωνε την ίδια εποχή ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς.

Πηγή: Τα Νέα

Keywords
Τυχαία Θέματα