ΤΟΥΡΚΙΑ: Συγκεντρώσεις του κόμματος Ερντογάν το Σαββατοκύριακο “απάντηση” στους “ταραξίες”

Ενώ οι εστίες της “φωτιάς” εξακολουθούν να είναι αναμμένες τόσο στην Άγκυρα όσο και στην Κωνσταντινούπολη, ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθεί την Τετάρτη, με εκπροσώπους των διαδηλωτών προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης και να σταματήσουν οι ταραχές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ανέφερε ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, «νόμιμες», όπως τις χαρακτήρισε, συγκεντρώσεις

του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Αρίντς, «στην πλατεία Ταξίμ και στην Άγκυρα συγκεντρώνονται πολίτες, αλλά υπάρχουν και ακραίες ομάδες που προκαλούν ζημιές. Δεν θα επιτραπούν σε καμία περίπτωση παράνομες συγκεντρώσεις. Θα γίνουν όλα όσα προβλέπει ο νόμος».

Αναφερόμενος στα αιτήματα των διαδηλωτών, τόνισε ότι «είπαμε πως θα δεχθούμε τα ασφαλιστικά μέτρα που επέβαλε το δικαστήριο σχετικά με το σχέδιο αναμόρφωσης της πλατείας Ταξίμ και είπαμε ότι μπορούμε να συνομιλήσουμε. Αλλά δεν δεχόμαστε τα πολιτικά αιτήματα. Ούτε τα περί απομάκρυνσης των υπευθύνων και απελευθέρωσης όσων έχουν προσαχθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα