Τρ. Κύπρου: Αποχωρούν 2.500 υπάλληλοι – Κλείνουν 120 καταστήματα

Σε μείωση του προσωπικού κατά 2,5 χιλ. θα προχωρήσει η νέα διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ Σοφοκλή Μιχαηλίδη.

Μία μέρα μετά τη συμφωνία με την ΕΤΥΚ για τις μισθολογικές περικοπές μέχρι 30% στην Τράπεζα και εν μέσω των διαβουλεύσεων για το σχέδιο πρόωρων

αφυπηρετήσεων και για τα ταμεία προνοίας, ο κ. Μιχαηλίδης αποκάλυψε σήμερα ότι η Τράπεζα στοχεύει σε περαιτέρω μειώσεις προσωπικού το φθινόπωρο.

«Eλπίζω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταλήξουμε σε συμφωνία με την ΕΤΥΚ για το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης το οποίο θα προβλέπει την αποχώρηση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων», είπε.

«Όπως αντιλαμβάνεστε σήμερα λειτουργούμε τόσο με το προσωπικό της Τρ. Κύπρου, όσο και με αυτό της πρώην Λαϊκής Τράπεζας», είπε.

Προς το παρόν η Τράπεζα στοχεύει σε κατάρτιση σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης.

«Σε αυτό το στάδιο δεν θα προχωρήσουμε σε απολύσεις ή πλεονασμούς διότι για να γίνουν νόμιμα οι πλεονασμοί απαιτείται πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης των λειτουργιών της Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με πολύ γνωστούς οίκους του εξωτερικού και η διεύθυνση και η διοίκηση της τράπεζας προχωρούν στην εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδίου», ανέφερε.

Η Τράπεζα έχει επιλέξει τους McKinsey για το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

«Το σχέδιο θα περιλαμβάνει κλείσιμο πολλών καταστημάτων, μείωση ορισμένων υπηρεσιών οι οποίες δεν είναι κερδοφόρες για την τράπεζα και έμφαση σε διάφορους άλλους τομείς», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

«Με την εφαρμογή αυτού του σχεδίου και σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσουμε σε απολύσεις προσωπικού. Κάτι τέτοιο θα γίνει μάλλον το ερχόμενο φθινόπωρο», είπε.

«Ήδη μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα κλείσουμε τα καταστήματα που πλεονάζουν και θα περιοριστούμε στη λειτουργία περίπου 100 – 120 καταστημάτων παγκυπρίως.

Μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο και εφόσον συμφωνήσουμε με την ΕΤΥΚ για το εθελοντικό σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης στοχεύουμε να φύγουν 1000 και μετά όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο είναι υπό εκπόνηση, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω απολύσεις προσωπικού που θα ανέρχονται από 1000 – 1500. Δηλαδή συνολικά μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό του προσωπικού μέχρι 2.500.

Ο ορθός τρόπος για να λειτουργεί ένας οργανισμός όπως η Τράπεζα Κύπρου είναι να ενεργεί σταδιακά. Να βλέπουμε πως θα πρέπει να φύγει ένας υπάλληλος, τις ανάγκες της τράπεζας και σε τελευταία ανάλυση θα πρέπει οι υπάλληλοι αυτοί να φύγουν σταδιακά και οργανωμένα», κατέληξε.

Πηγή: Stockwatch

Keywords
Τυχαία Θέματα