Τρ. Κύπρου: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου σε Ελλάδα και Κύπρο

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προωθεί σε Ελλάδα και Κύπρο η Τράπεζα Κύπρου, επιδιώκοντας να προσαρμόσει τα κόστη λειτουργίας της στο νέο οικονομικό περιβάλλον.

Όπως σημειώνει η διοίκηση της «στην παρούσα φάση εξετάζοντας κοινωνικά υπεύθυνες επιλογές και

σταθμίζοντας το μακροπρόθεσμο συμφέρον των εργαζομένων, αποφάσισε να θέσει σε λειτουργία Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου (Π.Ε.Ε.) για τους εργαζομένους του Συγκροτήματος στην Ελλάδα». Συμπληρώνει μάλιστα χαρακτηριστικά πως «από την επιτυχία του, θα εξαρτηθεί εάν θα χρειαστεί να προβεί σε επιπλέον ενέργειες στα πλαίσια της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας».

Οι όροι και οι προϋποθέσεις του Π.Ε.Ε. είναι οι κάτωθι:

Δικαιούχοι

Στο Π.Ε.Ε. έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όλοι οι Εργαζόμενοι του Συγκροτήματος Τράπεζας Kύπρου (Ελλάδας) με βαθμό έως και Supervisor και οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου καθώς και οι έχοντες σχέση έμμισθης εντολής (πάγια αντιμισθία) με το Συγκρότημα (Ελλάδας).

Εξαιρούνται όσοι απασχολούνται με τέτοιες συμβάσεις ως συνταξιούχοι ή όσοι έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν προϋποθέσεις λήψεως πλήρους σύνταξης γήρατος έως 31/12/2015 καθώς επίσης και όσοι έχουν ήδη – κατά τη δημοσίευση της παρούσας – υποβάλει έντυπη ενυπόγραφη δήλωση παραίτησης.

Οποιος μετέχει θα λάβει:

(α) Καταβολή Ποσού βάσει συμπληρωμένης υπηρεσίας στο Συγκρότημα στην
Ελλάδα στις 31/12/2012 από την αρχική ημερομηνία πρόσληψης ως εξής:

• Με προϋπηρεσία 0-5 έτη λαμβάνει 11 Μεικτούς Μηνιαίους Μισθούς (ΜΜΜ) + 2 Μισθοί για κάθε ανήλικο παιδί (μέγιστο 15 μισθοί)

• Με προϋπηρεσία 5-10 έτη 17 μισθοί + 2 Μισθοί για κάθε ανήλικο παιδί (μέγιστο 21 μισθοί)

• Με προϋπηρεσία 10 έτη και άνω 23 μισθοί + 2 Μισθοί για κάθε ανήλικο παιδί (μέγιστο 27 μισθοί).

Η αποζημίωση του Π.Ε.Ε. είναι μεικτή, και υπόκειται στις νόμιμες, φορολογικές ή άλλες κρατήσεις όπως αυτές θα ισχύουν κατά την ημέρα της πληρωμής της αποζημίωσης.

(β) Επιπλέον καταβολή από τις Ασφαλιστικές Εταιρίες (Κύπρου Ζωής ή MetLife Alico) του συνολικού ποσού του Συνταξιοδοτικού Προγράμματος με ημερομηνία υπολογισμού της Συντάξιμης Υπηρεσίας από την Ημ/νια Ένταξης (στην Παροχή B ή στο 4%) έως την Ημ/νια Παγοποίησης (30/4/12), ανεξάρτητα με το ποσοστό θεμελίωσης. Δηλαδή, ανεξάρτητα του ισχύοντος 50% για όσους έχουν συμπληρώσει 10 χρόνια, 75% για όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια και 100% για όσους έχουν συμπληρώσει 20 χρόνια. (Στην περίπτωση υπαλλήλου ο οποίος δεν έχει ρευστοποιήσει την Παροχή Α’, η καταβολή της θα γίνει με τους όρους υπολογισμού του 2011 (discount) και χωρίς το premium).

(γ) Διατήρηση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για ένα έτος από την ημερομηνία της με κοινή συμφωνία λύσης της σύμβασης εργασίας, για κάθε Εργαζόμενο που είναι ασφαλισμένος καθώς και τα ήδη ασφαλισμένα εξαρτώμενα μέλη του στην εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία με την οποία το Συγκρότημα διατηρεί σχετικό συμβόλαιο.

(δ) Διατήρηση των εκάστοτε Προνομιακών Επιτοκίων Δανείων

Keywords
Τυχαία Θέματα