ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Λίστα με ονόματα για τη νέα Διοίκηση

Λίστα από ονόματα που προτείνονται για διορισμό στο νέο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου κατέθεσαν σήμερα δικηγορικά γραφεία που εκπροσωπούν μεγαλοκαταθέτες της και ο σύνδεσμος καταθετών της Λαικής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ).

Αντιπροσωπείες των δύο ομάδων μετόχων είχαν το απόγευμα χωριστές συναντήσεις με το διοικητή της ΚΤ Πανίκο Δημητριάδη. Στη συνάντηση ήταν παρόντες το μέλος

του ΔΣ της ΚΤ Μάικ Σπανός και ο ανώτερος διευθυντής Γιάγκος Δημητρίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ Άδωνης Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ενώπιον του διοικητή της ΚΤ κατατέθηκε κατάλογος ονομάτων που προκρίνονται για διορισμό τους στο ΔΣ .

Ο κ.Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η επιλογή των ατόμων που προτείνονται για διοικητικοί σύμβουλοι πληρούν, κατά την άποψη του συνδέσμου, τα κριτήρια ικανότητας και καταλληλότητας που θέτει η ΚΤ.

«Θέσαμε», είπε, «ορισμένα ονόματα, μεταξύ αυτών και ξένων, που είναι καταξιωμένα στον επαγγελματικό χώρο όπου δραστηριοποιούνται. Και τα κριτήρια που έχουμε θεσπίσει είναι τα ίδια για όλους, καθώς ο στόχος είναι να πάρουν την Τράπεζα Κύπρου μπροστά».

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίου τα κριτήρια είναι η επιχειρηματικότητα, η αντίληψη η ευθυκρισία και η όρεξη για δουλειά.

Σημείωσε ότι η συνάντηση, όπως και την προηγούμενη φορά ήταν εποικοδομητική και γόνιμη και συμφωνήθηκε όπως οι δύο ομάδες ξανασυναντηθούν στις 27 Αυγούστου.
Ανέφερε ότι η ΚΤ προβληματίζεται σε ότι αφορά τον αριθμό των ατόμων που θα στελεχώσουν το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Υπενθύμισε ότι το καταστατικό της Τράπεζας προβλέπει από 10 – 18 συμβούλους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διοριστούν στο ΔΣ της τράπεζας και μη κύπριοι.

«Δεν βλέπω οτιδήποτε μεμπτό να διοριστούν μη κύπριοι διοικητικοί σύμβουλοι. Τα πάντα καταλήγουν στο προφίλ του ανθρώπου» παρατήρησε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, πρόσθεσε, η πλειοψηφία των διοικητικών συμβούλων των τραπεζών πρέπει να είναι ανεξάρτητοι, να μη έχουν δηλαδή οποιαδήποτε εξάρτηση με την τράπεζα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι η ΚΤ υπέδειξε προς το σύνδεσμο να καταθέσει όσα περισσότερα ονόματα ώστε να γίνει και η καλύτερη επιλογή.

Εξέφρασε την άποψη ότι η ΚΤ φαίνεται να έχει την πρόθεση να διορίσει διοικητικούς συμβούλους που προτείνει ο σύνδεσμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα