ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Απόλυτη επιτυχία! Συγκέντρωσε 1,455 δισ. ευρώ – Στο 19,83% η ιδιωτική συμμετοχή

Στα 1,455 δισ. ευρώ ανήλθε τελικά η ιδιωτική συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας.

Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν αντιστοιχούν σε ποσοστό 19,83%, με αποτέλεσμα να αντιστοιχούν 4,10 μετοχές για κάθε warrant που θα λάβουν νέοι και παλαιοί μέτοχοι που συμμετείχαν στην ΑΜΚ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Τρ. Πειραιώς αναφέρει τα εξής:

“Η Τράπεζα

Πειραιώς Α.Ε. (η «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Αύξησης Ανακεφαλαιοποίησης για άντληση κεφαλαίων €7,335 δισ., που αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 23.04.2013 και την απόφαση Δ.Σ. της 29.05.2013, συγκεντρώθηκαν εγγραφές ιδιωτών επενδυτών ύψους €1,455 δισ., ήτοι κάλυψη κατά 19,83%.

Ως εκ τούτου, δεν θα εκδοθούν υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (Cocos). Αναλυτική ανακοίνωση για την οριστική κάλυψη της Συνολικής Αύξησης (€8,429 δισ. συμπεριλαμβανομένων και των υπέρ το άρτιο ποσών) θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 28.06.2013 μετά την πιστοποίηση της Συνολικής Αύξησης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και τον έλεγχο του μητρώου εγγραφών από το ΤΧΣ.”

Πλήρης επιβεβαίωση του BankWars.gr – Δείτε τι έγραφε το χθεσινό ρεπορτάζ:

Πλησιάζουν το 1,5 δις ευρώ (1.450 εκατομμύρια) τα κεφάλαια που συγκέντρωσε η Τράπεζα Πειραιώς κατά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Το ποσό που συγκέντρωσε αντιστοιχεί σε συμμετοχή στο 19-20% των ιδιωτών, καθώς το σύνολο της αύξησης ήταν 7,33 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερη επιτυχία αποτελεί το γεγονός ότι τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια συμμετέχουν με 650-700 εκατ. ευρώ, ένα σημαντικό ποσό για τα δεδομένα της περιόδου. Η συμμετοχή τους αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία.

Στην αύξηση κεφαλαίου συμμετείχαν με 400 εκατ. ευρώ η πορτογαλική BCP και με 170 εκατ. ευρώ η Societe Generale.

Με βάση τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, τα warrants που θα λάβουν επιπλέον οι μέτοχοι θα αντιστοιχούν σε 4,5 μετοχές.

Με την ολοκλήρωση της άσκησης των δικαιωμάτων, σήμερα το απόγευμα, με το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ολοκληρώνεται η τελευταία πράξη της ανακεφαλαιοποιησης των συστημικών τραπεζών, εκ των οποίων οι τρεις (Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς) κατάφεραν να καλύψουν το 10% με ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ η Eurobank ανακεφαλαιοποιηθηκε πλήρως από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Keywords
Τυχαία Θέματα