ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συγχωνεύσεις και μεταξύ των 4 συστημικών

11:33 6/6/2013 - Πηγή: BankWars

Ανοικτό είναι «το θέμα της πιθανής περαιτέρω συγχωνεύσης μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών», αναφέρει επιστολή που συνοδεύει την έκθεση του ΔΝΤ, του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Ταμείο, Θάνου Κατσάμπα.

Ο κ. Κατσάμπας αναφέρει την πρόοδο στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και επισημαίνει ότι οι ελληνικές αρχές «έχουν αναλάβει να αναπτύξουν μια συνολική στρατηγική για τον τραπεζικό τομέα μετά την ανακεφαλαιοποίηση» με χρονικό ορόσημο την 15η Ιουλίου.

Προαναγγέλλει

ότι η στρατηγική «θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, το θέμα της πιθανής περαιτέρω συγχώνευσης μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, καθώς και το χρονοδιάγραμμα διάθεσης των μετοχών που κατέχονται από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προς τον ιδιωτικό τομέα».

Η έκθεση του ΔΝΤ αναφέρει πως η συγχώνευση των δύο συστημικών τραπεζών, Εθνικής και Eurobank έχει ανασταλεί, καθώς το σχήμα δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για καλύψει την ελάχιστη συμμετοχή του 10% στην ανακεφαλαιοποίηση της, γι’ αυτό και η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να αναστείλει τη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα