ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυστοκία στη στελέχωση των νέων διοικήσεων

Πιέζει ο χρόνος για την ολοκλήρωση της στελέχωσης των νέων διοικήσεων στις ελληνικές τράπεζες, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του Οκτωβρίου, εν όψει της έναρξης της β΄αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος στις 18 του μήνα.

Όσον αφορά τον νέο πρόεδρο στην Τράπεζα Πειραιώς, αναμένοντας εξελίξεις ακόμη και εντός της εβδομάδας, ενώ στη συνέχεια θα διευθετηθεί και το θέμα του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Επικρατέστερος υποψήφιος

για τη θέση του προέδρου στην Τράπεζα Πειραιώς, εμφανίζεται ο Γιώργος Χατζηνικολάου ο οποίος σύμφωνα με το βιογραφικό του ήταν στέλεχος της ISDA καθώς και CEO της TBank.

Στην Εθνική Τράπεζα ο διεθνής διαγωνισμός είναι ανοικτός, καθώς η πρόεδρος Λούκα Κατσέλη πρέπει να αποχωρήσει, καθώς προσκρούει στα κριτήρια επιλογής που προβλέπει ο νόμος. Έχει συζητηθεί το όνομα του πρώην υπουργού Γιώργου Ζανιά, αλλά απορρίφθηκε. Επίσης έουν γίνει κρούσεις σε Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό, όπως στον κ. Τάκη Αράπογλου, χωρίς να υπάρχει κάποια ανταπόκριση. Επίσης συζητείται το όνομα του Απόστολου Ταμβακάκη.

Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες και στην Alpha Bank, ενώ η Eurobank ήταν η πρώτη τράπεζα που προσαρμόστηκε στον νέο νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση. Επίσης το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστεί και ο νέος διευθύνων σύμβουλος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι Έλληνας, καθώς και ο αναπληρωτής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα