ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εως τα μέσα Ιουνίου οι αυξήσεις κεφαλαίου – Καμία απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα

11:32 4/3/2013 - Πηγή: BankWars

Το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2013 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι αυξήσεις κεφαλαίου των συστημικών τραπεζών, καθώς η τρόικα πιέζει να μην υπάρξουν οι παραμικρές αποκλίσεις από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε ολοκλήρωση της διαδικασίας στα τέλη Απριλίου.

Μάλιστα, ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ

ξεκαθάρισαν πως καμία αλλαγή στους όρους ή την αρχιτεκτονική της ανακεφαλαιοποίησης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Στο μόνο που εμφανίζονται ανεκτικοί είναι η χορήγηση έως και έξι πρόσθετων εβδομάδων για τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Αντίθετοι σε αλλαγές στους όρους της διαδικασίας εμφανίζονται τόσο η κυβέρνηση, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι συστημικές τράπεζες θα πρέπει να ενισχυθούν με κεφάλαια ύψους 28 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης προκειμένου να έχουν κεφάλαια ύψους 14 δισ. ευρώ το 2014. Από αυτά το 10%, (2,8 δισ. ευρώ) θα πρέπει να τα βάλουν οι ιδιώτες μέτοχοι, ωστόσο η αρνητική καθαρή θέση των τραπεζών αποθαρρύνει τις όποιες επενδύσεις, τουλάχιστον έως ότου ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες με κεφάλαια του ΤΧΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα