Τρίτη κινεζικη εταιρεία στο Χ.Α.Κ

Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε, ότι έχει αποδεχθεί προς εισαγωγή στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, 2.600.000 μετοχές της εταιρίας «Precise Logistics Public Company Ltd».
Στους σκοπούς της εταιρίας καταγράφεται η δημιουργία υπεραξιών από εξαγορές ήδη υφιστάμενων

εταιριών, με αντικείμενο τις διεθνείς εμπορικές υπηρεσίες και τις μεταφορές (international commercial logistics), με έδρα σε Μαλαισία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Καμπότζη και Φιλιππίνες.

Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα αρχίσει στις 6 Νοεμβρίου 2013. Ο Ελληνικός και Αγγλικός κωδικός των μετοχών είναι ΠΡΛΟΓ/ PRLOG αντίστοιχα, το δε ISIN Code θα είναι CY0103720211.

Η «Precise Logistics PCL» είναι η τρίτη κινέζικη εταιρία holding η οποία εισάγεται εφέτος στη ΝΕΑ του ΧΑΚ, ενώ από την αρχή της χρονιάς έχει εισαχθεί και μια εταιρία πληροφορικής από τη Μάλτα, καταδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο που συνεχίζει να παίζει το Κυπριακό Χρηματιστήριο στην Ανατολική Μεσόγειο. Το γεγονός των διεθνών εισαγωγών στις αγορές του, έχει οδηγήσει τη Διοίκησή του ΧΑΚ στο σχεδιασμό της επέκτασης του ωραρίου διαπραγμάτευσης.

Στη ΝΕΑ του ΧΑΚ είναι εισηγμένες και 5 ελληνικές εταιρίες .

Keywords
Τυχαία Θέματα