Τσικνοπέμπτη διαρκείας για τους “παπατζήδες” στην AtticaBank και τη MIG – Έρχεται το Ψυχοσάββατο, γενικώς – Κάτι ψήνεται με τα ενυπόθηκα δάνεια των funds

Τσικνοπέμπτη σήμερα και το έθιμο της κρεατοφαγίας στο φόρτε του. Οι «μαέστροι» της ψησταριάς «ακονίζουν» τις τσιμπίδες και τα μαγαζιά θα ανοίξουν τις πόρτες στην πελατεία τους για τα σουβλάκια, τις πανσέτες, τα λουκάνικα.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χάσουν το τσίκνισμα ούτε οι επώνυμοι και ανώνυμοι της χρηματιστηριακής αγοράς. Βέβαια, ορισμένοι, καλή ώρα οι “πυραμιδάρχες” της Attica Bank και οι “θαλασσοπόροι” της MIG, το…τσικνίζουν εδώ και καιρό. Χαλάλι τους,

λεφτά υπάρχουν.

Δεν είναι άσχημη η ιδέα να το “πλαφονάρουν” σήμερα, ανήμερα Τσικνοπέμπτης, γιατί, σύμφωνα με τη θρησκεία, ακολουθεί…το Ψυχοσάββατο

 Αυτό, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να το έχουν υπόψιν όλοι οι ενασχολούμενοι με το spor της χρηματιστηριακής “επένδυσης”. Όχι πως έχω αντίθετη γνώμη με όσους υποστηρίζουν – και στηρίζουν – τη δυνατή χρηματιστηριακή αγορά, αλλά καθόλου δεν μου άρεσε η νέα αναφορά της Λαγκάρντ χθες: “Λαμβάνοντας υπόψη τις υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τα επιτόκια κατά ακόμα 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνάντησή μας τον Μάρτιο”, είπε επικεφαλής της ΕΚΤ στους βουλευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Στρασβούργο.

Επανερχόμενοι στην AtticaBank, θαυμάζω την υπομονή αυτών των ΜπακοΚαυμενάκηδων και του Αλ.Εξάρχου που πάνε στον Στουρνάρα και κάθονται και συζητάνε για το πως δεν θα χάσουν τα λεφτά τους! Γιατί ουσιαστικά, περί αυτού πρόκειται. Και η πλάκα είναι ότι κάποιοι από αυτούς που πάνε να σώσουν, έχουν κάνει το “μαγαζί”…καλοκαιρινό: 211 εκατ. ευρώ η χρηματιστηριακή αξία χθες, 500 στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Γράφτηκε ότι ο διοικητής της ΤτΕ, έχει αναλάβει ενεργό ρόλο ώστε οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να συνεχίσουν την διαδικασία συμμετοχής τους στην επικείμενη ΑΜΚ. Και γιατί χρειάζεται να αναλάβει ενεργό ρόλο ο Στουρνάρας; Απλή η απάντηση και…λαική: Γιατί ο Κοντόπουλος και η Λαζαράκου …ψειρίζουν τη μαϊμού. 

Για τη MIG, δεν υπάρχει κάτι φρέσκο. Απλά, θα κοστίσει …ο κούκος αηδόνι στην Πειραιώς η “απαγκίστρωση” από το παραγάδι που έχει επιμελώς στήσει ο Ηλιόπουλος και οι συν αυτώ. Λεφτά υπάρχουν.

Εξαιρετικά αφιερωμένο:

Καλές σε γενικές γραμμές οι ρυθμίσεις με τις δόσεις των οφειλών στην Εφορία, αν και δεν θα κόστιζε πολύ μια μικρή έστω διαγραφή προστίμων και τόκων που έχουν οδηγήσει χρέος 10.000 ευρώ στα ύψη των 12, 13 και 15.000 ευρώ. Τα όρια της τοκογλυφίας είναι …δισδιάκριτα στην περίπτωση των οφειλών στο κράτος. 

Κάποιοι από χθες πάντως, άρχισαν να μεταδίδουν πως η κυβέρνηση ετοιμάζει κάτι καλό και για κατηγορίες δανειοληπτών, ευάλωτων νοικοκυριών, των οποίων θα κινδυνεύσει λίαν προσεχώς η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς. Δεν μπορεί, μου λέει συνομιλητής μου, κάποια στιγμή θα πρέπει να δικαιωθούν έστω λίγοι, στη λογική που λέει ότι “δεν μπορεί το fund να έχει αγοράσει από την τράπεζα το δάνειο στο 20% της ονομαστικής του αξίας και να ζητά από τον φτωχό δανειολήπτη να του πληρώσει το 100% για να μην τον ξεσπιτώσει”.

Κλείνω με πολιτικό που λέει πολλά: Έρχεται ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα (πάει επίσης Τουρκία, Γερμανία) και στην ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το πρόγραμμα των συναντήσεών του στην Ελλάδα αναφέρεται ότι “Στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια και τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσουν την αμυντική συνεργασία, την ενεργειακή ασφάλεια και την κοινή μας δέσμευση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Ο Υπουργός θα εγκαινιάσει τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας στις 21 Φεβρουαρίου”.

…Και μην ακούσω τίποτα… αντιαμερικάνικα ή φιλορώσικα στα προεκλογικά μπαλκόνια, γιατί και η κοροϊδία έχει τα όρια της.

B&B

Keywords
Τυχαία Θέματα